Prati nas

Mozaik

Marie je postala muza u 93. godini

Od predivnog prijateljstva stvorila se predivna umjetnička suradnja. Ona je u svakom smislu riječi diva i najbolji model koji se fotografu može naći ispred kamere.

Objavljeno

|

foto: Candace Karch

Marie Ulmer (97) predivna je muza fotografkinje Candace Karch, kojoj pozira već četiri godine za cijelu seriju genijalnih fotografija, piše Telegram.hr.  “Marie i ja smo prijateljice već osam godina, a počela sam je ozbiljnije fotografirati prije četiri godine. A sve je započelo zajedničkim druženjem uz čaj i malo čokolade, a završilo serijom divnih fotografija. Od predivnog prijateljstva stvorila se predivna umjetnička suradnja. Ona je u svakom smislu riječi diva i najbolji model koji se fotografu može naći ispred kamere”, kaže Karch, koja je fotografirala Ulmer u njezinom prirodnom okruženju – dok vješa rublje, odmara se na kauču, čita.

A Ulmer je izuzetno zanimljiva žena. Ilustratorica po struci, 35 je godina provela radeći kao ilustrator u Free Library of Philadelphia. “Otkada znam za sebe crtam i često sam sama sebi model”, otkriva Ulmer koja je svoj prvi autoportret nacrtala kada je imala samo sedam godina i otada nije stala. Danas u dobi od 97 godina i dalje je posvećena crtanju. Karch vjeruje da će njih dvije jednog dana napraviti knjigu u kojoj će biti objavljene njezine fotografije na kojima pozira Ulmer te njezini autoportreti.

/autorica: Ana Lonjak Božičević, Telegram.hr/

Candace Karch

foto: Candace Karch

Candace Karch

foto: Candace Karch

marie1

foto: Candace Karch

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.