foto: Candace Karch

Marie je postala muza u 93. godini

Autor: • 26. 05. 2015. • Mozaik1600 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Marie Ulmer (97) predivna je muza fotografkinje Candace Karch, kojoj pozira već četiri godine za cijelu seriju genijalnih fotografija, piše Telegram.hr.  “Marie i ja smo prijateljice već osam godina, a počela sam je ozbiljnije fotografirati prije četiri godine. A sve je započelo zajedničkim druženjem uz čaj i malo čokolade, a završilo serijom divnih fotografija. Od predivnog prijateljstva stvorila se predivna umjetnička suradnja. Ona je u svakom smislu riječi diva i najbolji model koji se fotografu može naći ispred kamere”, kaže Karch, koja je fotografirala Ulmer u njezinom prirodnom okruženju – dok vješa rublje, odmara se na kauču, čita.

A Ulmer je izuzetno zanimljiva žena. Ilustratorica po struci, 35 je godina provela radeći kao ilustrator u Free Library of Philadelphia. “Otkada znam za sebe crtam i često sam sama sebi model”, otkriva Ulmer koja je svoj prvi autoportret nacrtala kada je imala samo sedam godina i otada nije stala. Danas u dobi od 97 godina i dalje je posvećena crtanju. Karch vjeruje da će njih dvije jednog dana napraviti knjigu u kojoj će biti objavljene njezine fotografije na kojima pozira Ulmer te njezini autoportreti./autorica: Ana Lonjak Božičević, Telegram.hr/

Candace Karch

foto: Candace Karch

Candace Karch

foto: Candace Karch

marie1

foto: Candace Karch

Ključne riječi Sve o temi: , ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.