Prati nas

Mozaik

Marie je postala muza u 93. godini

Od predivnog prijateljstva stvorila se predivna umjetnička suradnja. Ona je u svakom smislu riječi diva i najbolji model koji se fotografu može naći ispred kamere.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

foto: Candace Karch

Marie Ulmer (97) predivna je muza fotografkinje Candace Karch, kojoj pozira već četiri godine za cijelu seriju genijalnih fotografija, piše Telegram.hr.  “Marie i ja smo prijateljice već osam godina, a počela sam je ozbiljnije fotografirati prije četiri godine. A sve je započelo zajedničkim druženjem uz čaj i malo čokolade, a završilo serijom divnih fotografija. Od predivnog prijateljstva stvorila se predivna umjetnička suradnja. Ona je u svakom smislu riječi diva i najbolji model koji se fotografu može naći ispred kamere”, kaže Karch, koja je fotografirala Ulmer u njezinom prirodnom okruženju – dok vješa rublje, odmara se na kauču, čita.

A Ulmer je izuzetno zanimljiva žena. Ilustratorica po struci, 35 je godina provela radeći kao ilustrator u Free Library of Philadelphia. “Otkada znam za sebe crtam i često sam sama sebi model”, otkriva Ulmer koja je svoj prvi autoportret nacrtala kada je imala samo sedam godina i otada nije stala. Danas u dobi od 97 godina i dalje je posvećena crtanju. Karch vjeruje da će njih dvije jednog dana napraviti knjigu u kojoj će biti objavljene njezine fotografije na kojima pozira Ulmer te njezini autoportreti.


/autorica: Ana Lonjak Božičević, Telegram.hr/

Candace Karch

foto: Candace Karch

Candace Karch

foto: Candace Karch

marie1

foto: Candace Karch

.

Show

Tereza Kesovija predstavila novu pjesmu ‘Ima te’

Spot potpisuje Katja Restović, snimali smo u Istri, a ona je mene zamislila u luksuznom kabrioletu i da sam poput Grace Kelly, kaže Tereza.

Silvija Novak

Objavljeno

|

Jeste li već poslušali novu pjesmu Tereze Kesovije? Ova istinska diva hrvatske glazbe predstavila je svoj novi singl naziva “Ima te”, koji je baš za Terezu napisao Aljoša Šerić, frontman grupe Pavel.

Pjesmu, koja bi se ubrzo mogla naći rame uz rame s ostalim legendarnim Terezinim evergrinima, prati i video spot u kojem je Tereza oživjela duh prerano preminule monegaške princeze i velike glumice zlatnog doba Hollywooda – Grace Kelly, koju je sama i osobno poznavala.


“Spot potpisuje Katja Restović, snimali smo u Istri, a ona je mene zamislila u luksuznom kabrioletu i da sam poput Grace Kelly. Jer sam imala vrlo lijep odnos s tom divnom osobom. I sve je bilo idealno osim bijelog šala koji se opirao zakonima fizike i letio na krivu stranu. I to me jako srdilo”, kazala je Tereza za Jutarnji.hr.

Na predstavljanju pjesme bila je i velika Terezina prijateljica Gabi Novak, ali i članovi Terezine obitelji, prije svega njena unuka Mila, kći Alana Ungara, Terezinog sina iz braka s glazbenikom Mirom Ungarom, koja je upravo proslavila 30. rođendan.

“Sve ovo danas posvećujem prije svega mojoj Mili”, rekla je Tereza pokazujući na “svoje sveto trojstvo, svoju malu obitelj”. Poslušajte pjesmu:

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP