Prati nas

Mozaik

Nakon 79 godina čekanja Margaret (97) dobila diplomu

Margaret iz Michigena najveća je želja bila završiti srednju školu. No život ju je odveo u posve drugom smjeru i umjesto da se školuje, morala se brinuti o obitelji. No čak 79 godina kasnije, Margareta je ipak dočekala taj dan…

Objavljeno

|

Školovanje u starosti
foto: BigStock

Margaret Thome Bekema (97) nije dobila završnu svjedodžbu srednje škole Catholic Central High u Grand Rapidsu u američkoj saveznoj državi Michigan 1936. godine kao što je trebala, prenosi Jutarnji list. Naime, sa 17 godina bila je prisiljena napustiti školu kako bi se brinula o svojoj braći i sestrama te njezinoj majci koja je bila oboljela od raka. Ipak, zahvaljujući jednom dalekom rođaku, Bekema je nedavno dobila počasnu svjedodžbu, punih 79 godina nakon što je trebala maturirati.

“Hvala vam svima od srca. Morala sam napustiti školovanje kako bi se brinula o obitelji. Bilo je teško, nemate pojma koliko. Voljela sam školu i imala sam puno prijatelja”,kazala je Bekema.

“Njezina uloga u životu bila je žrtva i služenje drugima. Ona je poticaj i primjer našoj zajednici jer njezin izbor predstavlja vrijednosti kojima mi učimo naše učenike”, kazao je školski ravnatelj Greg Deja.

 

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.