Prati nas

Vijesti

Oprez! Prevaranti se predstavljaju kao djelatnici HZZO-a

HZZO je upozorio građane da ne nasjedaju na prevarante koji se lažno predstavljaju kao njihovi djelatnici i putem telefona ili na kućnim vratima nude različite zdravstvene usluge, masaže, skupe aparate i preparate.

Objavljeno

|

Prevaranti vrebaju na umirovljenike
foto: BigStock

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) upozorio je građane da ne nasjedaju na pokušaje prijevare različitih tzv. privatnih klinika koje se predstavljaju kao ugovorni partneri HZZO-a, te trgovaca i akvizitera koji se lažno predstavljaju kao djelatnici HZZO-a i pritom nude zdravstvene usluge, masaže, skupe aparate i preparate, telefonski ili na kućnim adresama.

U HZZO-u kažu kako su ovih dana ponovo dobili dojavu jednog osiguranika o telefonskom pozivu iz privatne klinike koja kao navodni ugovorni partner HZZO-a nudi besplatan pregled, a nakon toga pojavljuju se na kućnoj adresi tražeći novac. Proteklih nekoliko godina više puta su zaprimili dojave građana o prevarantima koji zloupotrebljavaju ime HZZO-a, nudeći pri tome različite usluge i aparate, čak tražeći novčani polog i pin bankovnih kartica.

HZZO ističe da obavlja poslove koji se tiču ostvarivanja prava na obvezno zdravstveno osiguranje isključivo na lokacijama ispostava i područnih službi, a ne na kućnim adresama. Djelatnici HZZO-a ne bave se preporukom niti prodajom bilo kakvih zdravstvenih usluga, proizvoda i slično. Isto tako, ni izabrani doktori primarne zdravstvene zaštite ne sudjeluju u prodaji medicinskih aparata i usluga. Građane koji se nađu u takvoj situaciji pozivaju da pokušaj prijevare prijave policiji.

Oglas

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.