Prati nas

Vijesti

74-godišnji Japanac mogao bi postati najstariji natjecatelj na Olimpijskim igrama

Japanac Hiroshi Hoketsu mogao bi postati najstariji sportaš koji je ikad nastupio na nekim Olimpijskim igrama. Ovaj izrazito vitalni 74-godišnjak prijavio se na natjecanje u konjičkoj dresuri. Trenutno rekord kao najstariji sportaš na IO drži 72-godišnji švedski strijelac Swan.

Objavljeno

|

Hiroshi Hoketsu (screenshot: Youtube)

Japanac Hiroshi Hoketsu na korak je da postane najstariji sportaš koji je ikad nastupio na nekim Olimpijskim igrama. Ovaj vitalni 74-godišnjak prijavio se za nacionalne olimpijske kvalifikacije u konjičkoj dresuri, javlja Hina.

Hoketsu je prije četiri godine bio najstariji olimpijac u Londonu kada je predstavljao Japan u dresuri, a ovaj iznimni jahač je prvi puta nastupio na Olimpijskim igrama još 1964. godine u Tokiju. I u poznim godinama Hoketsu je još uvijek jedan od najboljih jahača u Japanu i ima realne šanse da ode u Rio.

‘Trebat će mi malo zdravlja jer želim ostvariti san – nastupiti na Olimpijskim igrama u mom Tokiju 2020’, kazao je Hoketsu, koji je nastupio i u Pekingu 2008., a u Seulu 1988. se kvalificirao, ali mu je konj završio u karanteni.

Inače, najstariji sportaš koji je ikad nastupio na OI bio je švedski strijelac Oscar Swan, koji je 1920. imao 72 godine i 281 dan, a on je ujedno i najstariji koji je osvajao medalju s 64 godine i 280 dana.

 

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.