Hiroshi Hoketsu (screenshot: Youtube)

74-godišnji Japanac mogao bi postati najstariji natjecatelj na Olimpijskim igrama

Autor: • 15. 01. 2016. • Vijesti796 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Japanac Hiroshi Hoketsu na korak je da postane najstariji sportaš koji je ikad nastupio na nekim Olimpijskim igrama. Ovaj vitalni 74-godišnjak prijavio se za nacionalne olimpijske kvalifikacije u konjičkoj dresuri, javlja Hina.

Hoketsu je prije četiri godine bio najstariji olimpijac u Londonu kada je predstavljao Japan u dresuri, a ovaj iznimni jahač je prvi puta nastupio na Olimpijskim igrama još 1964. godine u Tokiju. I u poznim godinama Hoketsu je još uvijek jedan od najboljih jahača u Japanu i ima realne šanse da ode u Rio.‘Trebat će mi malo zdravlja jer želim ostvariti san – nastupiti na Olimpijskim igrama u mom Tokiju 2020’, kazao je Hoketsu, koji je nastupio i u Pekingu 2008., a u Seulu 1988. se kvalificirao, ali mu je konj završio u karanteni.

Inače, najstariji sportaš koji je ikad nastupio na OI bio je švedski strijelac Oscar Swan, koji je 1920. imao 72 godine i 281 dan, a on je ujedno i najstariji koji je osvajao medalju s 64 godine i 280 dana.

 

Ključne riječi Sve o temi: , ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.