Prati nas

Vijesti

74-godišnji Japanac mogao bi postati najstariji natjecatelj na Olimpijskim igrama

Japanac Hiroshi Hoketsu mogao bi postati najstariji sportaš koji je ikad nastupio na nekim Olimpijskim igrama. Ovaj izrazito vitalni 74-godišnjak prijavio se na natjecanje u konjičkoj dresuri. Trenutno rekord kao najstariji sportaš na IO drži 72-godišnji švedski strijelac Swan.

Silvija Novak

Objavljeno

|

Hiroshi Hoketsu (screenshot: Youtube)

Japanac Hiroshi Hoketsu na korak je da postane najstariji sportaš koji je ikad nastupio na nekim Olimpijskim igrama. Ovaj vitalni 74-godišnjak prijavio se za nacionalne olimpijske kvalifikacije u konjičkoj dresuri, javlja Hina.

Hoketsu je prije četiri godine bio najstariji olimpijac u Londonu kada je predstavljao Japan u dresuri, a ovaj iznimni jahač je prvi puta nastupio na Olimpijskim igrama još 1964. godine u Tokiju. I u poznim godinama Hoketsu je još uvijek jedan od najboljih jahača u Japanu i ima realne šanse da ode u Rio.


‘Trebat će mi malo zdravlja jer želim ostvariti san – nastupiti na Olimpijskim igrama u mom Tokiju 2020’, kazao je Hoketsu, koji je nastupio i u Pekingu 2008., a u Seulu 1988. se kvalificirao, ali mu je konj završio u karanteni.

Inače, najstariji sportaš koji je ikad nastupio na OI bio je švedski strijelac Oscar Swan, koji je 1920. imao 72 godine i 281 dan, a on je ujedno i najstariji koji je osvajao medalju s 64 godine i 280 dana.

 

.

Vijesti

Na Manduševcu je upaljena prva adventska svijeća

Neka nam ovo došašće bude upravo ono što treba biti – priprava za Božić u skrovitosti, razmišljanju, molitvi i beskompromisnoj brizi za drugoga, kazao je gradonačelnik.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Gradonačelnik Milan Bandić zapalio je prvu svijeću na adventskom vijencu na Manduševcu na Trgu bana Josipa Jelačića i tako označio početak adventa. Obred je predvodio mon. Zlatko Koren, kanonik Prvostolnog kaptola zagrebačkog.

“U godini koja je poljuljala naš osjećaj sigurnosti i koja je promijenila način na koji gledamo svijet, budimo sigurni u ovo: svi zajedno, u međusobnom pomaganju i solidarnosti, možemo iz ovog izići kao još jači i bolji ljudi”, kazao je Bandić.


“Neka nam ovo došašće bude upravo ono što treba biti – priprava za Božić u skrovitosti, razmišljanju, molitvi i beskompromisnoj brizi za drugoga. I na kraju, vratimo se još jednom na papino geslo u povodu 4. svjetskog dana siromašnih – ‘Pruži svoju ruku siromahu’, bolesnom, onom koji je na ulici, ali i svakome kome je pružena ruka potrebna – onako neumorno kako to ovih dana čine naši hvalevrijedni sugrađani”, rekao je gradonačelnik.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP