Prati nas

Mozaik

Jednostavne odluke zbog kojih ćete biti bolji čovjek

Iako mnogi nešto odluče za Novu godinu, gotovo je redovito problem što se je teško držati tih odluka. No, pored uobičajenih odluka da smršavite, prestanete pušiti ili se počnete baviti sportom ima i manje ambicioznih ciljeva koje je lakše ostvariti, a zbog kojih ćete biti bolji čovjek.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Kako biti sretan?
foto: BigStock

Iako mnogi nešto odluče za Novu godinu, gotovo je redovito problem što se je teško držati tih odluka. No, pored uobičajenih odluka da smršavite, prestanete pušiti ili se počnete baviti sportom ima i manje ambicioznih ciljeva koje je lakše ostvariti, a zbog kojih ćete biti bolji čovjek, piše Deutsche Welle.

1.

Posadite makar jedno stablo


2.

Bude uvijek ljubazni svim ljudima koji su to zaslužili (takvih sigurno nema previše)

3.

Bar jedan dan u godini nemojte uključiti televizor, računalo, koristiti mobitel (da; i tablet i prijenosnici su računala, dobro ste shvatili što želimo reći i nemojte se već sad početi izvlačiti)

4.

Plaćajte za glazbu koju slušate (bez obzira odakle, bila snimljena ili ‘živa’)

5.

Onaj odjevni predmet koji ste već htjeli baciti, nosite do kraja ove godine (mudro je izabrati onaj u kojeg još stanete)

6.

Plaćajte za dobre tiskane novine (dok ih se još uopće može naći)

7.

Barem jednog dana u godini nemojte kupiti ništa od plastike ili pakovano u plastici.

8.

Barem jedan dan u godini nemojte jesti meso (ako ste vegetarijanac onda barem jedan dan u godini nemojte ići na živce onima koji jedu meso)

9.

Bude dobri prema sebi (vi ste to zaslužili, pogotovo ako ste ispunili ovaj popis odluka)

10.

Napišite popis (dosežnih) odluka koji će biti još bolji od ovog.

/autor: Rolf Rische, Deutsche Welle/

.

Show

Ponosni tata Šprajc pokazao djecu: ‘Sinovi Havaja’

Popularni voditelj Zoran Šprajc na Instagramu je objavio fotografiu u društvu dvojice sinova Mirona i Darjana. Osim njih, Šprajc ima i kćer Franku.

Silvija Novak

Objavljeno

|

Omiljeni TV voditelj Zoran Šprajc trenutno je na godišnjem odmoru, a da mu je doista dobro i da uživa u slobodnom vremenu pokazuje objavama na društvenim mrežama. Tako je prije neki dan svoje pratitelje počastio slikom u kupaćim gaćama, a sada javnosti napokon pokazao i svoje skoro već odrasle sinove.

Na Instagramu je objavio fotografiju u društvu sinova Mirona (18) i Darjana (16), svi obučeni u havajske košulje, te ispod slike napisao “Sinovi havaja”. Popularni voditelj, inače, ima i kćer Franku kojoj je 19 godina.


O tome kako izlazi na kraj s troje tinejdžera u kući, Šprajc je svojevremeno za Story rekao: “Za divno čudo, ta se gomila pubertetskih hormona u kući i ne osjeti. Svatko od njih cool je na svoj način, a savjete im više dajem nego što ih oni trebaju. Sve su to već mali-veliki ljudi koji imaju izgrađen svjetonazor, karakter i navike, pa mi se čini da roditelji ponekad uzaludno pokušavaju usmjeriti dijete u smjeru u kojem bi oni željeli. Moje je da poštujem njihov izbor i da im u tome pomognem koliko god to mogu.”

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP