Prati nas

Mozaik

Jednostavne odluke zbog kojih ćete biti bolji čovjek

Iako mnogi nešto odluče za Novu godinu, gotovo je redovito problem što se je teško držati tih odluka. No, pored uobičajenih odluka da smršavite, prestanete pušiti ili se počnete baviti sportom ima i manje ambicioznih ciljeva koje je lakše ostvariti, a zbog kojih ćete biti bolji čovjek.

Objavljeno

|

Kako biti sretan?
foto: BigStock

Iako mnogi nešto odluče za Novu godinu, gotovo je redovito problem što se je teško držati tih odluka. No, pored uobičajenih odluka da smršavite, prestanete pušiti ili se počnete baviti sportom ima i manje ambicioznih ciljeva koje je lakše ostvariti, a zbog kojih ćete biti bolji čovjek, piše Deutsche Welle.

1.

Posadite makar jedno stablo

2.

Bude uvijek ljubazni svim ljudima koji su to zaslužili (takvih sigurno nema previše)

3.

Bar jedan dan u godini nemojte uključiti televizor, računalo, koristiti mobitel (da; i tablet i prijenosnici su računala, dobro ste shvatili što želimo reći i nemojte se već sad početi izvlačiti)

4.

Plaćajte za glazbu koju slušate (bez obzira odakle, bila snimljena ili ‘živa’)

5.

Onaj odjevni predmet koji ste već htjeli baciti, nosite do kraja ove godine (mudro je izabrati onaj u kojeg još stanete)

6.

Plaćajte za dobre tiskane novine (dok ih se još uopće može naći)

7.

Barem jednog dana u godini nemojte kupiti ništa od plastike ili pakovano u plastici.

8.

Barem jedan dan u godini nemojte jesti meso (ako ste vegetarijanac onda barem jedan dan u godini nemojte ići na živce onima koji jedu meso)

9.

Bude dobri prema sebi (vi ste to zaslužili, pogotovo ako ste ispunili ovaj popis odluka)

10.

Napišite popis (dosežnih) odluka koji će biti još bolji od ovog.

/autor: Rolf Rische, Deutsche Welle/

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.