Prati nas

Vijesti

Ministar Nakić ponovio: Tko želi bolji kuk, ići će u Švicarsku

Nakon što je izazvao burne reakcije javnosti ukidanjem ‘Program 72 sata’, ministar zdravlja Dario Nakić izazvao je osude i ponavljanjem kako će si bolju zdravstvenu skrb moći priuštiti samo bogati.

Avatar

Objavljeno

|

Ministars zdravstva
Dario Nakić (foto: Ministarstvo zdravstva)

Nakon što je izazvao burne reakcije javnosti ukidanjem ‘Program 72 sata’, ministar zdravlja Dario Nakić izazvao je osude i ponavljanjem kako će si bolju zdravstvenu skrb moći priuštiti samo bogati. “Ponovo ću karikirati. Tko želi bolji kuk, otići će u Švicarsku, u privatnu kliniku, i to napraviti”, pojasnio je nadstandard za Novi list.

Upitan da komentira činjenicu da po prvi put u javno zdravstvo uvodi razliku između dviju kategorija pacijenata – one koji mogu platiti bolju uslugu i one koji to ne mogu, ministar Nakić je odgovorio: “Ne. Mi već sad imamo u društvu tu razliku. Da bismo mogli povećati prihode unutar toga, da bi kvaliteta usluge prema pacijentima bila što veća prikupit će novac od bogatih. Sustav bi krahirao kad bi došli u  situaciju da netko ne može dobiti pace maker jer je iz Ličkog Osika ili Iloka. Onda pada sustav, i ništa ne znače zlatni satovi. Naša je dužnost što više povećati kvalitetu postojećeg sustava zdravstva”.


“Recimo, imate endoprotezu od titana. Jedan dio pacijenata je ugradi u našim bolnicama, a dio ne.  Sad je na snazi nejednakost. U kardiologiji imate stentove s vrlo dvojbenim i sumnjivim ishodima liječenja, a triput su skuplji. Kako reći tko je tu oštećen, ovi koji dobiju jeftiniji stent ili oni drugi? Treba urediti sustav tako da svi znaju na što imaju pravo, i da mi znamo čime možemo raspolagati”, dodaje.

.

Vijesti

Ličanka (65) nasjela na priču o nasljedstvu pa ostala bez tisuća eura

Ne nasjedajte na poruke u kojima vam se nudi laka zarada. Nema tog posla koji će vam u kratkom vremenu, bez velikog napora donijeti bogatstvo.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Ilustracija (foto: Sven Brandsma/Unsplash)

Službenici Policijske uprave u Otočcu zaprimili su prijavu 65-godišnje žene koja tvrdi da je prevarena.

Naime, ona je u prosincu 2018. godine putem mobilne aplikacije WhatsApp započela komunikaciju s njoj nepoznatom osobom, koja ju je dovela u zabludu govoreći da vodi postupak njezinog nasljedstva u Francuskoj. Zbog toga je do 24. rujna 2020. godine, a za navodne troškove postupka, na više bankovnih računa uplatila nekoliko tisuća eura.

Policija stoga upozorava građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije, kako ne bi sami postali žrtve. Ukoliko vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac iz bilo kojeg razloga, ne prihvaćajte komunikaciju i ne šaljite joj novac. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192.


Naučite što prije prepoznati prijevaru. Ignorirajte sve vrste sumnjivih poruka. Nipošto ih ne otvarajte, već ih odmah obrišite. Ne nasjedajte na poruke u kojima vam se nudi laka zarada. Nema tog posla koji će vam u kratkom vremenu, bez velikog napora donijeti bogatstvo. Također, svakako upozorite prijatelje, poznanike, rodbinu na takve vrste prijevara jer ako je poruka došla do vas, vjerojatno će doći i do njih, poruka je Policije.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP