Kako do veće mirovine?
foto: BigStock

Njemački umirovljenici slave – najavljen rekordan rast mirovina

Autor: • 23. 03. 2016. • Vijesti1968 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Njemačka je najavila najveće povećanje mirovina u protekle 23 godine, što je rezveselilo oko 20 milijuna umirovljenika u toj zemlji. Tamošnje Ministarstvo rada i socijalnih poslova najavilo je povišicu od 1. srpnja tekuće godine. Umirovljenici u zapadnim njemačkim pokrajinama će dobivati mirovine veće za 4,25 posto, dok će umirovljenici u istočnim pokrajinama dobiti povišicu od 5,95 posto, javlja Anadolija. Različitim stopama rasta mirovina, država pokušava podignuti “istočne” mirovine na razinu “zapadnih”.

I dok se u Hrvatskoj upravo događa prosječan porast mirovina od 11 kuna, primatelji njemačkih mirovina će zbilja osjetiti razliku. Prosječna mirovina u zapadnim pokrajinama iznosi 1200 eura i bit će uvećana za 51 euro, dok će u istočnim pokrajinama rasti čak 71 euro.U priopćenju se navodi da je najveće povećanje mirovina u protekle 23 godine logična posljedica dobre ekonomske situacije i zadovoljavajuće zaposlenosti u zemlji.

Ključne riječi Sve o temi: , ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.