Nada Šikić biografija
Ministrica Nada Šikić (foto: vlada@facebook)

Očajna ministrica: U mirovini ćemo svi biti socijalni slučajevi

Autor: • 22. 04. 2016. • Vijesti1465 • Verzija za ispis Verzija za ispis

“Mirovinski sustav nije neodrživ u smislu da će propasti. Indeksacija pri odlasku u mirovinu je sve niža i niža. Ako nastavimo na taj način, svi ćemo biti socijalni slučajevi u mirovini”, izjavila je ministrica mirovinskog sustava Nada Šikić nakon što je u Palači Srijem s vukovarsko-srijemskim županom Božom Galićem razgovarala o stanju u gospodarstvu i na tržištu rada u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Pojasnila je kako je promjena mirovinskog sustava nužna jer u velikom broju županija, pa i u Vukovarsko-srijemskoj, ima puno veći broj umirovljenika nego zaposlenika. Na upit novinara o novom zakonskom okviru za odlazak u mirovinu, Šikić je navela kako je riječ o prijedlogu koji mora proći javnu raspravu, a u koju moraju biti uključeni svi socijalni partneri i tripartitno vijeće. “Naravno, prijedlog mora proći i saborsku proceduru, a tek nakon toga možemo razmišljati hoće li to biti prihvaćeno ili neće. Mi ćemo sve sugestije naših partnera u donošenju zakona prihvatiti”, najavila je.Ključne riječi Sve o temi: , ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.