Prati nas

Vijesti

Očajna ministrica: U mirovini ćemo svi biti socijalni slučajevi

Pojasnila je kako je promjena mirovinskog sustava nužna jer je puno više umirovljenika od zaposlenika u velikom broju županija. Mirovinski sustav nije neodrživ u smislu da će propasti. Indeksacija pri odlasku u mirovinu je sve niža i niža.

Objavljeno

|

Nada Šikić biografija
Ministrica Nada Šikić (foto: vlada@facebook)

“Mirovinski sustav nije neodrživ u smislu da će propasti. Indeksacija pri odlasku u mirovinu je sve niža i niža. Ako nastavimo na taj način, svi ćemo biti socijalni slučajevi u mirovini”, izjavila je ministrica mirovinskog sustava Nada Šikić nakon što je u Palači Srijem s vukovarsko-srijemskim županom Božom Galićem razgovarala o stanju u gospodarstvu i na tržištu rada u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Pojasnila je kako je promjena mirovinskog sustava nužna jer u velikom broju županija, pa i u Vukovarsko-srijemskoj, ima puno veći broj umirovljenika nego zaposlenika. Na upit novinara o novom zakonskom okviru za odlazak u mirovinu, Šikić je navela kako je riječ o prijedlogu koji mora proći javnu raspravu, a u koju moraju biti uključeni svi socijalni partneri i tripartitno vijeće. “Naravno, prijedlog mora proći i saborsku proceduru, a tek nakon toga možemo razmišljati hoće li to biti prihvaćeno ili neće. Mi ćemo sve sugestije naših partnera u donošenju zakona prihvatiti”, najavila je.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.