Prati nas

Aktivno starenje

Hrabra Ella na svoj stoti rođendan oborila svjetski rekord u trčanju

Umirovljena učiteljica pretrčala je stotinu metara za malo manje od 50 sekundi i tako postala najbrža najstarija osoba na svijetu. Obim poduhvatom ispunila si je želju i na stoti rođendan upisala se u Guinnessovu knjigu rekorda.

Objavljeno

|

stogodišnjakinja oborila svjetski rekord u trčanju
foto: Screensot

Umirovljena učiteljica iz Južne Karoline, Ella Colbert, po mnogočemu je iznimna žena. Kao prvo, stotinu joj je godine i osjeća se i izgleda izvrsno. No kao da to samo po sebi nije dovoljno, gospođa Colbert odlučila je oboriti svjetski rekord i postati najstarija osoba koja je najbrže pretrčala razdaljinu od 100 metara.

‘Ne smiješ stati, samo nastavi. Naići ćeš na neke prepreke, ali ne daj da te to obeshrabri. Ako padneš, ustani i kreni ispočetka’, kaže neuništiva Ella.

Stotinu metara pretrčala je za 46,79 sekundi i tako oborila prijašnji svjetski rekord kojeg je držala također stogodišnja Ida Keeling a koji je iznosio minutu i 17 sekundi. Ella se tako na svoj stoti rođendan upisala u Guinnessovu knjigu rekorda.

Pogledajte video:

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.