Prati nas

Vijesti

Šikić: Mirovinska reforma odnosi se na našu djecu, a ne na nas!

Hrvatski radnici u mirovinu će sa 67 godina života već od 2025. Takvu odluku vlada namjerava poslati Europskoj komisiji u sklopu plana reformi već do kraja mjeseca.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Ministrica socijalne skrbi
screenshot: HTV

Ministrica rada i mirovinskog sustava Nada Šikić komentirala je u srijedu navode da se HDZ ne slaže s mirovinskom reformom, točnije, da su protiv reforme kojom se povećava dob za odlazak u mirovinu na 67 godina, javlja N1 televizija.

“Ne vjerujem da takvih ima u HDZ-u, osim toga taj se zakon neće odnositi na nas, nego na našu djecu”, rekla je Šikić.


Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković je na pitanje ima li u HDZ-u protivnika mirovinskog reformi odgovorio “Ja takve ne znam.”

Podsjećamo, hrvatski radnici u mirovinu će sa 67 godina života već od 2025. Takvu odluku vlada namjerava poslati Europskoj komisiji u sklopu plana reformi već do kraja mjeseca.

.

Vijesti

Današnjim potpisivanjem s radom počinje novo Nacionalno vijeće za umirovljenike

Uz predsjednika Vlade bit će ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Premijer Andrej Plenković potpisat će danas Sporazum o osnivanju Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe s predsjednicom Matice umirovljenika Hrvatske Višnjom Fortunom i predsjednicom Sindikata umirovljenika Hrvatske Jasnom A. Petrović.

Sporazumom se osniva Nacionalno vijeće za umirovljenike i starije osobe, kao savjetodavno tijelo Vlade koje o pitanjima iz područja mirovinskog i zdravstvenog osiguranja, socijalne politike i zaštite starijih osoba donosi zaključke i mišljenja Vladi, u duhu partnerstva i suradnje.


Uz predsjednika Vlade bit će ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP