Zoran Milanović (foto: vlada.hr)

Počela obećanja – SDP najavljuje veće mirovine

Autor: • 23. 06. 2016. • Vijesti2527 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Vrh Socijaldemokratske partije Hrvatske počeo je neslužbene razgovore s partnerima iz koalicije Hrvatska raste. Prema izvoru Jutarnjeg lista, prošlogodišnji savez lijevog centra mogao bi biti pojačan Hrvatskom seljačkom strankom, a sve drugo su “kozmetičke promjene”, kako je objasnio sugovornik Jutarnjeg.

Jedan od najbližih suradnika Zorana Milanovića potvrdio je da se buduće liste u kadrovskom smislu gotovo neće razlikovati od dosadašnje iako se pronađu zamjene za Josipa Leku i Ingrid Antičević-Marinović, koji su postali ustavni suci.Izborni program Hrvatska raste ima 130 kartica, a uvod se odnosi na gospodarstvo, u kojem se navodi da je cilj koalicije u iduće četiri godine dovesti Hrvatsku među prvih 40 zemalja na svijetu po lakoći poslovanja prema Doing Business rangiranju.

U sljedećem mandatu koalicija je najavila zakonske preduvjete za povećanje mirovina ukidanjem doprinosa za zdravstvo u iznosu od tri posto te uvođenje profesionalne mirovine uz mogućnost rada. U sustavu obrazovanja programom se planira daljnja provedba započete cjelovite kurikularne reforme za rani i predškolski, osnovnoškolski i srednjoškolski odgoj i obrazovanje, što je opisano kao “jedna od najvažnijih nacionalnih reformi u posljednjih 25 godina”.

Ključne riječi Sve o temi: , , ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.