Prati nas

Promo

Počinje Sportsko ljeto na Jarunu

I ovoga ljeta društvo Sport za sve Centar, organizira besplatne programe vježbanje na otvorenom na zagrebačkom Jarunu. Program počinje 1. srpnja i traje sve do 31. kolovoza 2016. godine.

Objavljeno

|

foto: BigStock

I ovoga ljeta društvo Sport za sve Centar, organizira besplatne programe vježbanje na otvorenom na zagrebačkom Jarunu. Program počinje 1. srpnja i traje sve do 31. kolovoza 2016. godine.

Raspored

1. Aqua fitness u malom Jarunskom jezeru
kod Kluba odbojke na pijesku
utorak – četvrtak – petak  od 9,30 – 11,00 sati


2. Program rekreativnog vježbanja (aerobica, korektivna gimnastika, zumba, fitness…)
travnata površina malog jezera,  kod univerzalnog igrališta i „Dalmatina“
ponedjeljak – srijeda – petak  od 19 – 20h ( za najvećih vrućina od 19,30 – 20,30h);

3. sportske subote i sportske škole
na sportskim terenima kod Aquariusa i na univerzalnom igralištu
subotom od 9,00 – 11,30 sati

3.1. Sportska škola – usvajanje  i usavršavanje osnovnih elemenata pojedinih sportova: košarke, odbojke, nordijskog  hodanja,  badmintona, rolanja, malih sportova…
namjenjeno širokoj populaciji; od djece školske dobi, mladima, starijima te osobama s invalidnošću
svake subote od 9,00 sati

3.2. Kondicijski mix treninzi
staze oko Jarunskog jezera
namjenjeno osobama  bolje  kondicijske pripremljenosti  i većih fizičkih mogućnosti.
aerobni mix treninzi „bicikli – roleri“ & treninzi na trim poligonima (  16.07.; 06.08.)
nordijsko hodanje  & aerobni treninzi na trim stazama i poligonima (  23.07.;  13.08.)

3.3. Rekreativni treninzi pojedinih sportova: košarke, odbojke, nordijskog  hodanja,  badmintona, rolanja, „malih“ sportova…
svake subote od 9,00 sati

4. „Otvoreno prvenstvo Jaruna“ – završnica Ljetnog programa  20. i 27.08.2016.
sportski tereni malog Jarunskog  jezera –  kod Aquariusa, i Dalmatina
zajedničko druženje  sudionika Ljetnog programa na Jarunu kroz sportska natjecanja u aktivnostima koje su trenirali  i u kojima su stjecali znanja, vještine i kondiciju (dodjela promotivnih i sportskih nagrada )
za sve zainteresirane građane koji se jave tijekom ljeta, ili žele sudjelovati u natjecateljskom dijelu ljetnog programa

5. Festival Starih sportova – Letovanić
realizacija: nagradno sudjelovanje za najredovitije pojedince
ekipni nastup s 10-15 osoba

6. Utvrđivanje i praćenje parametara zdravstvenog statusa  
mjerenje inicijalnog i Ffinalnog  stanja malom baterijom testova
kontrolna mjerenja tlaka i pulsa prema potrebi i rezultatima u inicijalnom mjerenju
konzultacije i savjetovanja sudionika  o prehrani, preporučenom tipu vježbanja i kretanju prema rezultatima i zdravstvenoj anamnezi
ostali programi u suradnji s organizacijama civilnog  društva ( Čuvari srca … )

dodatne informacije potražite na: 
Sport za sve Centar ; sportzasve51@gmail.com ; 091 5115 404

.

Promo

Slušni centar Neuroth na novoj zagrebačkoj adresi

‘Strah od života sa slušnim pomagalima je nerijetko najveća kočnica do kvalitetnijeg života i toga smo više nego svjesni. Naša istraživanja pokazuju da prođe 7 i više godina od trenutka kada se pojave prvi problemi sa sluhom pa do priznavanja potrebe za stručnom pomoći.’

Objavljeno

|

Austrijska tvrtka Neuroth u Zagrebu je otvorila slušni centar na novoj atraktivnoj i lako dostupnoj lokaciji. Na adresi Heinzelova 1/a, otvoren je Neuroth slušni centar koji će svojim korisnicima u osvježenom prostoru ponuditi najviše standarde usluge uz potpis ove austrijske tvrtke u stoljetnom obiteljskom vlasništvu.

Cilj tvrtke Neuroth od samih početaka koji sežu u 1907. godinu je skinuti stigmu s osoba oslabljenog sluha i pokazati im koliko život može biti lijep kada čovjek ponovno dobro čuje.


“Strah od života sa slušnim pomagalima je nerijetko najveća kočnica do kvalitetnijeg života i toga smo više nego svjesni. Naša istraživanja pokazuju da prođe 7 i više godina od trenutka kada se pojave prvi problemi sa sluhom pa do priznavanja potrebe za stručnom pomoći. Kako se smatramo profesionalcima za sluh, mi u Neurothu taj postupak nastojimo olakšati u što većoj mjeri. Naša nova lokacija je još jedan korak prema većoj dostupnosti prepoznatljive i beskompromisne Neuroth kvalitete”, izjavila je direktorica Neurotha za Hrvatsku, Iva Šimunec.

foto: Promo

Za malene korisnike, na novoj adresi slušnog centra Neuroth nalaze se i stručni dječji akustičari uz koje su koraci prema boljem sluhu i snalaženju jednostavniji i brži.

“Tvrtka Neuroth u Hrvatskoj je prisutna već osam godina i od samih početaka je inicijator promjena i kvalitetnijeg pristupa prema osobama koje se suočavaju s problemima sluha. Mi u grupi potičemo rast i inovacije, a sve su naše aktivnosti ciljano usmjerene prema potrebama klijenata. Neuroth se nalazi na ishodištima dostupnih tehnoloških noviteta i spreman je svojim korisnicima ponuditi samo najbolje za dobar sluh što ćemo nastaviti činiti dijem Europe jer bolje čuti znači i bolje živjeti”, izjavio je Peter Jagodič, regionalni direktor Neurotha za jugoistočnu Europu.

Otvaranjem slušnog centra Neuroth na novoj lokaciji zatvoren je dosadašnji slušni centar na adresi Kišpatićeva 12, u sklopu zagrebačke bolnice Rebro.

foto: Promo

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP