Prati nas

Ljubav

Vodič za starije: Imajte odličan seks usprkos sparini

Gdje, kada, kako i zašto? Ovo su samo neki od prijedloga. Ne zaboravite, seks ljeti je ozbiljna fizička aktivnost. Izbjegavajte ga u pregrijanim automobilima, zatvorenim zaparenim prostorima i redovito uzimajte lijekove.

Objavljeno

|

Kako se seksati po vrućini?
foto: Pixabay

Paklene temperature tek dolaze, najavljuju meteorolozi. Usprkos uvriježenom mišljenju da je ljeto sezona ljubavi, istraživanja proizvođača kondoma Trojan pokazuju da je svaka treća prilika za seks ljeti nepovratno uništena zbog vremenskih prilika. Ljudi po vrućinama jednostavno izbjegavaju dodir s tuđom vrućom i vlažnom kožom. I tjelesni mirisi su pojačani, što odbija mnoge. Ako pri tome pripadaju zrelim generacijama, valja čuvati i srce od pretjeranog naprezanja.

Najjednostavniji savjet je uvijek i najefikasniji: vodite ljubav u klimatiziranim prostorima i redovito uzimajte propisanu terapiju, ako ste na njoj. No ponekad ovo prvo jednostavno nije moguće. Ako ste izvan dohvata klime pripremite led. A ako vam se baš žuri, najveći domaći trgovački lanac ga ove godine prodaje u pakiranjima od 2,5 kilograma.

Led, puno leda

Zaista, zašto ne? Igranje s ledom je najbolji način kombiniranja karnalnih užitaka i rashlađivanja. Osjećaj kockica leda koje klize po vašem trbuhu, donjem dijelu leđa, bedrima i grudima će vas dodatno osvježiti, a vašeg partnera rehidrirati.

Hladan tuš

Ako ste do sada samo maštali o seksu pod tušem, sada imate savršeni razlog za realizaciju te maštarije. Vođenje ljubavi u tuš kabini je višestruko praktično; uzbudljivo je, rashlađuje, a odmah ćete obaviti i postkoitalno tuširanje. Tko zna, možda ćete na koncu i popiti pivo pod tušem, kukičati pod tušem, prenijeti televizor u kupaonu i tamo ostati do kraja ljeta.

Seks s bakama i djedovima

foto: BigStock

Poza

Možda biste ovoga puta trebali izbjeći klasičan položaj u kojem je površina kože koja se međusobno dodiruje najveća. Sigurni smo da i sami znate pokoji položaj u kojem se dodiruju tek nužni dijelovi tijela. Ako vam ništa ne pada na pamet, googlajte „linguini position“.

Znoj i nije tako loš

Možda vam pomisao na potočiće znoja neće rasplamsati strast, ali nije sve tako crno. Znoj oslobađa feromone – u ovom slučaju mirise koji šalju signale za seks, pobuđuju želju i tjeraju vas da činite nepromišljene stvari kojih ćete se sutra, možda, sramiti. Sva sreća da postoje.

Gdje pronaći muškarca za seks?

foto: BigStock

I u bazenu se može

Može se, dakako, samo pod jednim uvjetom: ako vam kondom nije potreban. Naravno, ako niste u zatvorenoj vezi, kondom je obavezan, zar ne? Naime, spojevi klora u bazenskoj vodi oštećuju kondom pa je zaštita od spolnih bolesti u ovom slučaju bitno smanjena. Osim toga, kondom u vodi lako sklizne.

Na otvorenom, u parku, na klupi il’ u jarku

Zakon baš ne gleda dobroćudno na seks na svježem zraku. No pravila su tu da bismo ih kršili. Važno je da budete diskretni i da se nalazite na zaklonjenom terenu na kojem nema drugih ljudi, a posebno djece. Ženama se preporučuje odjenutu suknju ili barem šire hlače bez remena. Budite brzi i ne ostavljajte otpatke za sobom.

To su samo neki od prijedloga. Slobodno nam putem naše povjerljive pošte pošaljite svoje prijedloge i opišite iskustva. I ne zaboravite, seks ljeti je ozbiljna fizička aktivnost. Izbjegavajte ga u pregrijanim automobilima, zatvorenim zaparenim prostorima i redovito uzimajte lijekove.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.