Prati nas

Mozaik

Ovako su nas Britanci vidjeli daleke 1978. godine

Objavljena je snimka koju je 1978. godine u tadašnjoj Jugoslaviji snimila neimenovana britanska obitelj tijekom ljetovanja na Jadranskom moru. Obišli su Ulcinj, Dubrovnik, Kotor, Mostar, Neum, i Ploče.

Objavljeno

|

Youtube kanal MyCentury.tv prikuplja arhivske snimke, kao što su oni iz SSSR-a i bivše Jugoslavije. Dijele ih besplatno sa svjetskom publikom kako bi održali sjećanje na vremena koja polako zaboravljamo. Među njima je i snimka koju je 1978. godine u tadašnjoj Jugoslaviji snimila neimenovana britanska obitelj tijekom ljetovanja na Jadranskom moru. Obišli su Ulcinj, Dubrovnik, Kotor, Mostar, Neum, i Ploče.

„Riječ je o nepolitičkom i lijepom komadiću povijesti i očekujemo da se prema njemu ponašate dostojanstveno i s poštovanjem“, poručuju iz MyCentury.tv.

Jedan od gledatelja, Alex, kaže da je na snimci najljepša država na cijelom planetu. „Nemam riječi, uvijek osjećam ljubomoru prema ovim ljudima, vremenu, zemlji, modi, muzici. Žalim što sam rođena devedesetih“, odgovara Ana. „Bilo nekad. E, glupi narode“, zaključuje Alan.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.