Prati nas

Televizor

Ovako su nas Britanci vidjeli daleke 1978. godine

Objavljena je snimka koju je 1978. godine u tadašnjoj Jugoslaviji snimila neimenovana britanska obitelj tijekom ljetovanja na Jadranskom moru. Obišli su Ulcinj, Dubrovnik, Kotor, Mostar, Neum, i Ploče.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Youtube kanal MyCentury.tv prikuplja arhivske snimke, kao što su oni iz SSSR-a i bivše Jugoslavije. Dijele ih besplatno sa svjetskom publikom kako bi održali sjećanje na vremena koja polako zaboravljamo. Među njima je i snimka koju je 1978. godine u tadašnjoj Jugoslaviji snimila neimenovana britanska obitelj tijekom ljetovanja na Jadranskom moru. Obišli su Ulcinj, Dubrovnik, Kotor, Mostar, Neum, i Ploče.

„Riječ je o nepolitičkom i lijepom komadiću povijesti i očekujemo da se prema njemu ponašate dostojanstveno i s poštovanjem“, poručuju iz MyCentury.tv.


Jedan od gledatelja, Alex, kaže da je na snimci najljepša država na cijelom planetu. „Nemam riječi, uvijek osjećam ljubomoru prema ovim ljudima, vremenu, zemlji, modi, muzici. Žalim što sam rođena devedesetih“, odgovara Ana. „Bilo nekad. E, glupi narode“, zaključuje Alan.

.

Televizor

Muškarci obukli suknje, jer su im zabranili kratke hlače

Naša uniforma nije prilagođena uvjetima. Zavidimo ženama, jer pravilnici dopuštaju suknje. Zato smo obukli suknje i nitko nas ne može zbog toga kasniti. Diskriminacija je da vozači ne smiju nositi kratke hlače, a žene mogu voziti u suknjama.“, ispričao je jedan sindikalac.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Muški u suknjama

Vozači autobusa u francuskom Nantesu pojavili su se na poslu odjeveni u suknje. Na taj način prosvjeduju protiv odredbe koja ima zabranjuje nošenje kratkih hlača dok rade, iako su temperature nesnosno visoke. Stanje je još gore kada se pribroji činjenica da rade u autobusima javnog prijevoza u kojem često i ne radi klimatizacija.

„Naša uniforma nije prilagođena uvjetima. Zavidimo ženama, jer pravilnici dopuštaju suknje. Zato smo obukli suknje i nitko nas ne može zbog toga kasniti. Diskriminacija je da vozači ne smiju nositi kratke hlače, a žene mogu voziti u suknjama.“, ispričao je sindikalac Didier Sauvetre.


Vozač Gabriel Magner nakon cjelodnevne vožnje u paklenim uvjetima poručuje da je vožnja u suknji bila dobra odluka.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP