Prati nas

Mozaik

Gotho (145) želi umrijeti

Njegov unuk Suryanto dodaje da se je Gotho za smrt počeo pripremati još prije 24 godine kada je napravio i nadgrobni kamen za sebe. No smrt, dodaje, nikako da dođe po njega.

Objavljeno

|

Tko je najstariji čovjek na svijetu?
screenshot: Youtube

Indonežanin Mbah Gotho tvrdi da je najstariji čovjek na svijetu sa svojih 145 godina.

Prema pisanju The Suna, rođen je na Silvestrovo 1870. godine pa se je imao vremena ženiti čak četiri puta, a sve je žene, desetero braće i sestara te djecu – nadživio.  Posljednja mu je žena preminula daleke 1988. godine.

„Ono što želim jest umrijeti. Moji praunuci su svi samostalni“, kazao je Gotho novinarima. Njegov unuk Suryanto dodaje da se je Gotho za smrt počeo pripremati još prije 24 godine kada je napravio i nadgrobni kamen za sebe. No smrt, dodaje, nikako da dođe po njega.

I službene evidencije potvrđuju navode da je Mbah Gotho rođen 31. prosinca 1870. godine. Iako je pokretan, u posljednja četiri mjeseca zdravlje mu je postalo krhko pa ga hrane na žlicu i kupaju. Popustio mu je vid pa umjesto gledanja televizije radije sluša radio.

Pitate li ga što je tajna njegove dugovječnosti, odgovorit će vam: „Strpljenje. Samo strpljenje.“

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.