Prati nas

Mozaik

Gotho (145) želi umrijeti

Njegov unuk Suryanto dodaje da se je Gotho za smrt počeo pripremati još prije 24 godine kada je napravio i nadgrobni kamen za sebe. No smrt, dodaje, nikako da dođe po njega.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Tko je najstariji čovjek na svijetu?
screenshot: Youtube

Indonežanin Mbah Gotho tvrdi da je najstariji čovjek na svijetu sa svojih 145 godina.

Prema pisanju The Suna, rođen je na Silvestrovo 1870. godine pa se je imao vremena ženiti čak četiri puta, a sve je žene, desetero braće i sestara te djecu – nadživio.  Posljednja mu je žena preminula daleke 1988. godine.


„Ono što želim jest umrijeti. Moji praunuci su svi samostalni“, kazao je Gotho novinarima. Njegov unuk Suryanto dodaje da se je Gotho za smrt počeo pripremati još prije 24 godine kada je napravio i nadgrobni kamen za sebe. No smrt, dodaje, nikako da dođe po njega.

I službene evidencije potvrđuju navode da je Mbah Gotho rođen 31. prosinca 1870. godine. Iako je pokretan, u posljednja četiri mjeseca zdravlje mu je postalo krhko pa ga hrane na žlicu i kupaju. Popustio mu je vid pa umjesto gledanja televizije radije sluša radio.

Pitate li ga što je tajna njegove dugovječnosti, odgovorit će vam: „Strpljenje. Samo strpljenje.“

.

Show

Ponosni tata Šprajc pokazao djecu: ‘Sinovi Havaja’

Popularni voditelj Zoran Šprajc na Instagramu je objavio fotografiu u društvu dvojice sinova Mirona i Darjana. Osim njih, Šprajc ima i kćer Franku.

Silvija Novak

Objavljeno

|

Omiljeni TV voditelj Zoran Šprajc trenutno je na godišnjem odmoru, a da mu je doista dobro i da uživa u slobodnom vremenu pokazuje objavama na društvenim mrežama. Tako je prije neki dan svoje pratitelje počastio slikom u kupaćim gaćama, a sada javnosti napokon pokazao i svoje skoro već odrasle sinove.

Na Instagramu je objavio fotografiju u društvu sinova Mirona (18) i Darjana (16), svi obučeni u havajske košulje, te ispod slike napisao “Sinovi havaja”. Popularni voditelj, inače, ima i kćer Franku kojoj je 19 godina.


O tome kako izlazi na kraj s troje tinejdžera u kući, Šprajc je svojevremeno za Story rekao: “Za divno čudo, ta se gomila pubertetskih hormona u kući i ne osjeti. Svatko od njih cool je na svoj način, a savjete im više dajem nego što ih oni trebaju. Sve su to već mali-veliki ljudi koji imaju izgrađen svjetonazor, karakter i navike, pa mi se čini da roditelji ponekad uzaludno pokušavaju usmjeriti dijete u smjeru u kojem bi oni željeli. Moje je da poštujem njihov izbor i da im u tome pomognem koliko god to mogu.”

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP