Prati nas

Ljubav

Osobine partnera preko kojih nikad ne biste trebali prijeći

Duga, stabilna veza puna ljubavi nešto je što svi priželjkujemo. No u pronalasku idealnog partnera ne treba iz vida ispustiti svoje potrebe. Ulazite li u novu vezi, pažljivo razmislite na koje ste ustupke spremni, a preko kojih stvari nikad ne biste mogli prijeći.

Objavljeno

|

Umirovljenici su sve poželjnije tržište
foto: BigStock

Lisa Copeland pravi je stručnjak kad je riječ o ljubavnim vezama osoba iznad 50 godina.  Autorica je bestsellera ‘Winning Dating Formula For Women Over 50’ i njezina je misija pomoći ženama diljem svijeta da ponovno uživaju u izlascima i pronađu onog pravog nakon pedesete. Ovo su njena razmišljanja o romantičnim vezama u zlatnim godinama.

Ako ste žena iznad pedesete, koje stvari će vas najprije odbiti kod potencijalnog partnera? Zapravo, prvo da razjasnimo što to znači.

Postoje osobine koje kao žena kod muškarca možete tolerirati i osobine koje muškarac mora imati. Kod muškaraca je isto: i oni kod potencijalne partnerice neke stvari priželjkuju, a preko nekih ne mogu prijeći. No razlika među spolovima je u tome što se muškarci čvrsto drže ovog potonjeg i neke stvari ne opraštaju.

Vjerojatno ste puno puta vidjeli muškarca koji godinama izlazi s nekom ženom ali je ne namjerava oženiti. Za njega ona ima neku osobinu preko koje on jednostavno ne može prijeći. No žene lakše odustaju od svojih načela i prelaze preko stvari koje im smetaju. Misle da ga uz puno ljubavi i volje mogu promijeniti. No to nije istina. Muškarci – ljudi općenito – ne mijenjaju se ako to ne žele.

“Ali ja ga tako volim”, možda ćete reći. Ako je to slučaj, a on ipak ima neku osobinu s kojom se teško nosite, tada ne cijenite dovoljno sebe i zadovoljiti ćete se s nečim što vam u biti ne odgovara. A mnoge se žene jednostavno odluče pomiriti sa situacijom. Boje se da neće naći boljeg čak i ako nepovoljnih osobina ima puni i vrlo su komplicirane. Ovdje je zapravo riječ o iluziji. Vaš um se poigrava s vama, jer slobodnih muškaraca zapravo ne nedostaje. Naime, među osobama generacije pedeset plus sve je više razvoda pa je i sve više slobodnih osoba spremnih za novu vezu.

Pogledajmo sada i najčešće stvari preko kojih se teško prelazi:

Kućni ljubimci

Ako imate voljenog ljubimca, željeti ćete muškarca koji će voljeti vašu “bebu” jednako kao i vi.

Djeca

Gdje će biti vaše mjesto uz već odraslu djecu ili maloljetnike? Ako djeca još nisu punoljetna, imate li snage ponovno se uhvatiti u koštac s tinejdžerima, pogotovo ako su vaša djeca već odrasla?

Pušenje

Jednom sam izlazila s muškarcem koji je znao izaći van na cigaretu bez obzira kakvo vrijeme bilo. Stajao je pred garažom i pušio, a onda se po povratku u kuću umio prije nego li bi mi se približio. To je bila njegova vizija ljubavi. Ja preko pušenja nisam mogla niti željela prijeći.

Religija

Mora li muškarac s kojim ste u vezi dijeliti vaša religijska uvjerenja i ići s vama svake nedjelje u crkvu?

Alkohol

Biste li izlazili s liječenim alkoholičarom? Ili biste radije bili s nekim s kim se možete svake večeri opustiti uz čašu vina?

Razlike u seksualnom ponašanju

Bez obzira želi li vaš partner kompletan asortiman iz ’50 nijansi sive’ ili vodite ljubav jednom godišnje, na koliko ste ustupaka spremni?

Novac

Želite li da on sve plaća ili bi trebao brinuti samo o svojim troškovima? Iako se o novcu ne razmišlja u početku romantične veze, upravo je on najčešći razlog raskida.

Sve u svemu, o kojoj god temi da se radilo ako ona ostane neraspravljena i skrivena pod tepihom, kasnije će izaći na vidjelo i stvarati probleme. Stoga je neke stvari ipak bolje riješiti odmah na početku. Pokušajte sastaviti vlastitu listi stvari preko kojih ne možete prijeći. Kad partnera bolje upoznate, pokušajte ono što ste kod njega uočili usporediti s vašom listom. I zapamtite, ako je duga i zdrava veza nešto za čime žudite, možda partner radi kojega ćete morati pogaziti sve vaše principe ipak nije za vas.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.