Prati nas

Mozaik

Najljepši dar koji djed može darovati unuci

Dar koji je jedan djed iz Teksasa darovao svojoj unuci za 16. rođendan nije samo do suza ganuo nju, već i više od pola milijuna ljudi na Twitteru. Brižni joj je djed datovao dnevnike u kojima je godinama bilježio sve avanture koje su on i njegova voljena unuka zajedno prošli.

Silvija Novak

Objavljeno

|

Lauren i djed (foto: Lauren Blank @ twitter)

Djedovi su zakon, pa to se barem zna! No jedan je djed pokazao da je doista nešto posebno. Naime, brižni djed Ron Patrillo iz Teksasa, godinama je zapisivao sve važne događaje i avanture koje je prošao sa svojom unukom i te joj zapise darovao za njezin 16. rođendan.

Njegova unuka Lauren Blank objavila je fotografiju tih dnevnika na svojem Twitteru te rekla kako je ostala u potpunom šoku kad je primila vrijedan dar.


 

‘Nitko nije znao da je te dnevnike godinama pisao. Tajio je to čak i od moje mame. Te bilježnice su pune anegdota, zanimljivih događaja i opisa situacija kroz koje smo zajedno prošli kad mi je bilo između dvije i pet godina’, kaže Lauren.

Prva knjiga zove se ‘Papa’s Story’ i počinje 16. veljače 2003. U njoj djed piše kako će ‘svakodnevno bilježiti što su on i unuka radili’. Lauren je rekla da su je obuzele emocije i nije mogla suspregnuti suze kad je shvatila koliko je djedu bilo potrebno vremena za ovaj dar. ‘Djed je najveći uzor u mojemu životu i neizrecivo ga volim!’

Laureninu objavu na Twitteru lajkalo je više od 590.000 ljudi.

.

Show

Ljiljana Saucha: ‘Nisam znala da mi je to zadnja emisija, kažu da žele mlađe’

U programu Za slobodu 1991. uređivala je vijesti, podnevni i večernji dnevnik. Uređivala je i vodila središnji Dnevnik 2000, a zatim gotovo sve dnevnike i vijesti. Od 2011. radi u redakciji kulture.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

“Kada sam u četvrtak 17. rujna odradila Vijesti iz kulture, nisam znala da će mi to biti zadnje ovakvo pojavljivanje na ekranu u 37 godina dugoj karijeri na HRT-u”, napisala je na Facebooku televizijska urednica i voditeljica Ljiljana Saucha (63).

Kako je objasnila, u petak je doznala da emisiju više neće voditi, jer na HTV-u žele mlade ljude na ekranu. “Sve je ovo ‘novo normalno’, jer imam do mirovine još 14 mjeseci. Svima koji Vama koji ste pratili emisiju – hvala”, napisala je Saucha.


Iako su joj pratitelji novinari na društvenim mrežama savjetovali da tuži HRT zbog ageizma i seksizma, Saucha je odgovorila: “Ma ne, nije mi do toga.” Na pitanje zašto bi se to prihvaćalo kao normalno, odgovorila je: “Vidjela sam da su mnogi prije mene morali otići. I to puno mlađi. To je postalo normalno.”

Jedno od najprepoznatljivijih lica HTV-a, Ljiljana Saucha, diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Radila je kao novinarka Poleta i bila je suradnica suradnica Radija Zagreb od 1979. Vodila je i nekoliko serija za djecu, da bi se potom otisnula u Zagrebačku panoramu. Uređivala je brojne emisije mozaičnog programa kao što su Dobro jutro, Hrvatska, Dobar dan, Hrvatska zemlja i ljudi, Hrvatska danas.

Saucha je bila prva voditeljica hrvatskoga lota 1989. u emisiji Fortuna. U programu Za slobodu 1991. uređivala je vijesti, podnevni i večernji dnevnik. Uređivala je i vodila središnji Dnevnik 2000, a zatim gotovo sve dnevnike i vijesti. Od 2011. radi u redakciji kulture.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP