Prati nas

Mozaik

Najljepši dar koji djed može darovati unuci

Dar koji je jedan djed iz Teksasa darovao svojoj unuci za 16. rođendan nije samo do suza ganuo nju, već i više od pola milijuna ljudi na Twitteru. Brižni joj je djed datovao dnevnike u kojima je godinama bilježio sve avanture koje su on i njegova voljena unuka zajedno prošli.

Objavljeno

|

Lauren i djed (foto: Lauren Blank @ twitter)

Djedovi su zakon, pa to se barem zna! No jedan je djed pokazao da je doista nešto posebno. Naime, brižni djed Ron Patrillo iz Teksasa, godinama je zapisivao sve važne događaje i avanture koje je prošao sa svojom unukom i te joj zapise darovao za njezin 16. rođendan.

Njegova unuka Lauren Blank objavila je fotografiju tih dnevnika na svojem Twitteru te rekla kako je ostala u potpunom šoku kad je primila vrijedan dar.


 

‘Nitko nije znao da je te dnevnike godinama pisao. Tajio je to čak i od moje mame. Te bilježnice su pune anegdota, zanimljivih događaja i opisa situacija kroz koje smo zajedno prošli kad mi je bilo između dvije i pet godina’, kaže Lauren.

Prva knjiga zove se ‘Papa’s Story’ i počinje 16. veljače 2003. U njoj djed piše kako će ‘svakodnevno bilježiti što su on i unuka radili’. Lauren je rekla da su je obuzele emocije i nije mogla suspregnuti suze kad je shvatila koliko je djedu bilo potrebno vremena za ovaj dar. ‘Djed je najveći uzor u mojemu životu i neizrecivo ga volim!’

Laureninu objavu na Twitteru lajkalo je više od 590.000 ljudi.

.

Mozaik

Umjetnost svima! Pogledajte izložbu na Maksimirskoj cesti

U dva dana ove likovne akcije, studenti su oslikali panoe veličine 2×3 metra postavljene nasuprot glavnog ulaza u Park Maksimir. Rezultat je besplatna izložba pod vedrim nebom pred kojom ovih dana zastaju i brojni turisti.

Objavljeno

|

Autor

Ako vas ovih dana put nanese prema istoku Zagreba, zastanite na Maksimirskoj cesti kraj parkirališta podno plavog stadiona. Naime, tamo je krajem lipnja postavljena nova „Izložba na cesti“.  Koji organiziraju Centar za kulturu i informacije Maksimir u partnerstvu s Akademijom likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.

U dva dana ove likovne akcije, studenti su oslikali  panoe veličine 2×3 metra postavljene nasuprot glavnog ulaza u Park Maksimir. Rezultat je besplatna izložba pod vedrim nebom pred kojom ovih dana zastaju i brojni turisti. Požurite pogledati ovo urbano lice grada prije nego što ga zamijene neke druge boje i likovne teme.


Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP