Prati nas

Show

Bili smo na viteškom turniru u Zelini

U Zelini su oživjeli vitezovi, princeze te kralj Matijaš Korvin sa svojom svitom. Međunarodni viteški turnir Vitezova zelingradskih, najveći je turnir u Hrvatskoj po broju gostujućih skupina. Na turniru svake godine sudjeluje  tridesetak viteških, streličarskih i artističkih skupina iz Poljske, Njemačke, Austrije, Češke, Slovačke, Mađarske, Slovenije, Italije i Hrvatske.

Objavljeno

|

Viteški turnir u Zelini
11. međunarodni viteški turnir Sveti Ivan Zelina (foto: S. Bura)

Protekle smo se subote zatekli u Svetom Ivanu Zelini, gradu snamještenom na sjeveroistočnom dijelu Zagrebačke županije, a koji graniči na zapadu s Gradom Zagrebom i Krapinsko zagorsko županijom, na sjeveru s Općinom Bedenica i Varaždinskom županijom, na istoku s Općinom Preseka, Općinom Rakovec, Gradom Vrbovec i Općinom Brckovljani.

11. put za redom, u Zelini su oživjeli vitezovi, princeze te kralj Matijaš Korvin sa svojom svitom. Iznimno bogati program ovoga događanja ponudio je sadržaj za cijelu obitelj: od dječjih radionica, spektakularnih viteških borbi, bojnih naprava, zabavnih priredbi, streličarstva, starih zanata, trke na ring  te vrlo atraktivan program s konjima. Sve u režiji Turističke zajednice grada Svetog Ivana Zeline i udruge Vitezovi Zelingradski. Pogledajte kako je to izgledalo.

 

 

Međunarodni viteški turnir Vitezova zelingradskih, najveći je turnir u Hrvatskoj po broju gostujućih skupina. Na turniru svake godine sudjeluje  tridesetak viteških, streličarskih i artističkih skupina iz Poljske, Njemačke, Austrije, Češke, Slovačke, Mađarske, Slovenije, Italije i Hrvatske. Uz viteške borbe i opsadu grada, te noćnu bitku, za najmlađe je bila pripremljena Čarobna šuma s brojnim iznenađenjima, vilama i čarobnicama, patuljcima i drugim likovima iz bajki.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.