Prati nas

Aktivno starenje

Protiv starenja? Ne hvala!

Fraza s kojom nas svakodnevno bombardiraju s malih ekrana od sada je zabranjena u utjecajnom ženskom časopisu. Starenje je fantastično jer nam svaki dan nudi novu priliku za življenje punog i sretnog života, poruka je glavne urednice Allurea.

Objavljeno

|

Kreme protiv starenja
Helen Mirren (Allure)

Koliko puta u danu, zahvaljujući medijima, čujemo za čudotvornu kozmetiku „protiv starenja“ ili kako se to danas kaže „anti-aging“? Vjerojatno će vam čak i unutar ovog teksta Google servirati neki “ante-aging” proizvod. I pri tome, vjerojatno, niste ni pomislili kakvu nam to poruku šalje. Naizgled nešto kao „ovo je proizvod koji će učiniti da izgledate mlađe“, a zapravo, riječ je o marketinškom konstruktu koji vam sugerira da je starenje nešto loše, nešto što treba prikriti. Ili, u krajnjem slučaju, nešto što je za one koji „ne drže do sebe“.

I baš zbog toga ženski časopis Allure, koji prati trendove u ljepoti, više neće koristiti tu frazu. Zabranili su je. Pa su na naslovnicu stavili fantastičnu britansku glumicu Helen Mirren (72) sa svim njenim borama, a glavna je urednica napisala: „Ponavljajte za mnom; starenje je fantastično jer nam svaki dan nudi novu priliku za življenje punog i sretnog života.“„Neću lagati i reći da je sve u vezi starenja sjajno. Nismo isti u 18. i 80. godini života. Ali moramo se prestati gledati na svoj život kao brdo niz koje se valjamo nakon 35. rođendana“, piše urednica Michelle Lee.

.

Aktivno starenje

Umirovljenica naštrikala 450 kaputića i deka za pse iz azila

Omiljeni hobi 89-godišnje Maisie Green je štrikanje i heklanje. Osim toga, jako voli i pse pa je spojila ugodno s korisnim i za pse iz azila napravila tople divotice koje će ih grijati i utješiti dok ne pronađu svoj zauvijek dom.

Objavljeno

|

Uz sve crne i loše vijesti, dobro nam dođe i malo pozitivnih i lijepih priča. Azil za pse iz Basildona u Engleskoj na svojoj se Facebook stranici zahvalio svojoj volonterki koja je za pse u skloništi naštrikala čak 450 puloverića i pokrivača.

Omiljeni hobi 89-godišnje Maisie Green je štrikanje i heklanje. Osim toga, jako voli i pse pa je spojila ugodno s korisnim i za pse iz azila napravila tople divotice koje će ih grijati i utješiti dok ne pronađu svoj zauvijek dom.Gospođi Green treba oko tri dana da napravi pokrivač te nešto više od dana za kaputić. najčešće štrika navečer uz televiziju, a kad prikupi dovolčjno gotovih stvari, posjeti skonište i psima uruči darove.

Green je inače članica štrikačkog kluba u obližnjem domu umirovljenika. I ostali štićenici doma rado štrikaju i heklaju za pse tako da u skloništu u Basildonu doista nikome nije hladno.

Nastavi čitati