Tko je Milan Kujundžić?
Milan Kujundžić (foto: vlada.hr)

Kujundžić diže cijene cigaretama, alkoholu, telefonu, šećeru, gorivu…

Autor: • 14. 09. 2017. • Vijesti751 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Hoće li se zdravstvo spašavati kroz pokupljenje cigareta, alkohola, ali i državnog dopunskog zdravstvenog osiguranja? Sudeći prema dostupnim informacijama, ministar zdravstva Milan Kujundžić priprema cijeli niz poskupljenja i povećanje poreza na luksuzne proizvode, a kako kaže, ne boji se negodovanja građana.

“Ne bojim se, to je potreba svih građana. Ako hoćemo imati zdravstvo koje vrijedi, vjerujem da će većina to razumjeti. Oni pojedinci koji neće, što ja tu mogu”, kazao je Kujundžić i dodao da se stalno radi na racionalizaciji rashodovne strane proračuna zdravstva. Gdje će točno pronaći potreban novac? „Svugdje po malo iz izvora koji ne ugrožavaju standard većine građana. Prevedeno, treba ga tražiti u prostoru onoga što šteti, a štete cigarete i alkohol. To su dva moguća izvora, a ostali izvori mogu biti telefoni, gorivo, imovni cenzus, može biti nešto i u dopunskom osiguranju”, kaže ministar.Isto je pitanje postavljeno ministru financija Zdravku Mariću koji kaže: „O toj temi smo razgovarali. Ministar Kujundžić radi na jednom cjelovitom rješenju. Svi smo svjesni dugova koji ostaju iz prijašnjeg razdoblja. Taj sustav je potrebno unaprijediti. U ovom trenutku to ne bih komentirao. Ministar radi na tome i on će nam sve prezentirati na vrijeme.“

Kujundžić si je postavio za cilj skupiti tri milijarde kuna s kojima bi se zakrpalo i stabiliziralo hrvatsko javno zdravstvo.

Ključne riječi Sve o temi: , , ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.