Prati nas

Vijesti

Kujundžić diže cijene cigaretama, alkoholu, telefonu, šećeru, gorivu…

‘Ako hoćemo imati zdravstvo koje vrijedi, vjerujem da će većina to razumjeti. Oni pojedinci koji neće, što ja tu mogu’, kazao je ministar zdravstva Kujundžić i dodao da se stalno radi na racionalizaciji rashodovne strane proračuna zdravstva.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Tko je Milan Kujundžić?
Milan Kujundžić (foto: vlada.hr)

Hoće li se zdravstvo spašavati kroz pokupljenje cigareta, alkohola, ali i državnog dopunskog zdravstvenog osiguranja? Sudeći prema dostupnim informacijama, ministar zdravstva Milan Kujundžić priprema cijeli niz poskupljenja i povećanje poreza na luksuzne proizvode, a kako kaže, ne boji se negodovanja građana.

“Ne bojim se, to je potreba svih građana. Ako hoćemo imati zdravstvo koje vrijedi, vjerujem da će većina to razumjeti. Oni pojedinci koji neće, što ja tu mogu”, kazao je Kujundžić i dodao da se stalno radi na racionalizaciji rashodovne strane proračuna zdravstva. Gdje će točno pronaći potreban novac? „Svugdje po malo iz izvora koji ne ugrožavaju standard većine građana. Prevedeno, treba ga tražiti u prostoru onoga što šteti, a štete cigarete i alkohol. To su dva moguća izvora, a ostali izvori mogu biti telefoni, gorivo, imovni cenzus, može biti nešto i u dopunskom osiguranju”, kaže ministar.


Isto je pitanje postavljeno ministru financija Zdravku Mariću koji kaže: „O toj temi smo razgovarali. Ministar Kujundžić radi na jednom cjelovitom rješenju. Svi smo svjesni dugova koji ostaju iz prijašnjeg razdoblja. Taj sustav je potrebno unaprijediti. U ovom trenutku to ne bih komentirao. Ministar radi na tome i on će nam sve prezentirati na vrijeme.“

Kujundžić si je postavio za cilj skupiti tri milijarde kuna s kojima bi se zakrpalo i stabiliziralo hrvatsko javno zdravstvo.

.

Vijesti

Ličanka (65) nasjela na priču o nasljedstvu pa ostala bez tisuća eura

Ne nasjedajte na poruke u kojima vam se nudi laka zarada. Nema tog posla koji će vam u kratkom vremenu, bez velikog napora donijeti bogatstvo.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Ilustracija (foto: Sven Brandsma/Unsplash)

Službenici Policijske uprave u Otočcu zaprimili su prijavu 65-godišnje žene koja tvrdi da je prevarena.

Naime, ona je u prosincu 2018. godine putem mobilne aplikacije WhatsApp započela komunikaciju s njoj nepoznatom osobom, koja ju je dovela u zabludu govoreći da vodi postupak njezinog nasljedstva u Francuskoj. Zbog toga je do 24. rujna 2020. godine, a za navodne troškove postupka, na više bankovnih računa uplatila nekoliko tisuća eura.

Policija stoga upozorava građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije, kako ne bi sami postali žrtve. Ukoliko vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac iz bilo kojeg razloga, ne prihvaćajte komunikaciju i ne šaljite joj novac. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192.


Naučite što prije prepoznati prijevaru. Ignorirajte sve vrste sumnjivih poruka. Nipošto ih ne otvarajte, već ih odmah obrišite. Ne nasjedajte na poruke u kojima vam se nudi laka zarada. Nema tog posla koji će vam u kratkom vremenu, bez velikog napora donijeti bogatstvo. Također, svakako upozorite prijatelje, poznanike, rodbinu na takve vrste prijevara jer ako je poruka došla do vas, vjerojatno će doći i do njih, poruka je Policije.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP