Prati nas

Mozaik

‘Djed s intenzivne’ već 12 godina brine o bolesnim bebama

Zovu ga “djed s intenzivne”. Vać dvanaest godina volontira u dječjoj bolnici gdje njeguje, grli i mazi teško bolesne bebe čiji roditelji ne mogu biti s njima. Nažalost, ne izađu sva djeca iz bolnice zdrava i sretna, no David se najviše voli sjećati sretnih završetaka.

Silvija Novak

Objavljeno

|

screenshot: Youtube

David Deutchman je bio samo običan umirovljenik koji je želio raditi nešto korisno. Prijavio se kao volonter u dječju bolnicu u američkom gradu Atlanti kad je naletio na majku čije je tek rođeno dijete upravo bilo primljeno na odjel intenzivne njege. Nakon susreta s njom, odlučio je posvetiti svoje vrijeme upravo pedijatrijskom i neonatološkom odjelu intenzivne njege gdje će njegovati male bebe i tješiti njihove roditelje. To radi već punih dvanaest godina.

Vijest o ovom divnom čovjeku, nedavno se proširila Facebookom. U objavi je stajalo: „Zovu ga ICT djed (‘djed s intenzivne njege’). Svaki utorak i četvrtak dolazi u bolnicu kako bi njegovao bebe čiji roditelji toga dana nisu mogli doći i biti s njima. Ovu fotografiju snimila je Loganova mama nakon što je obrisala suze radosnice. Logan je nedonošće i u bolnici je već šest tjedana. Svake noći njegova mama odlazi kući kako bi bila s njegovom starijom sestrom. Svako jutro, vraća se u bolnicu tužna jer je njezinom malenom sigurno nedostajala mama. No jedno jutro ondje je zatekla svojeg Logana u Davidovom naručju. David joj se nasmiješio i predstavio kao ‘djed s intenzivne’.“


„Prijatelji me pitaju zašto to radim“, kaže djed David. „Oni jednostavno ne razumiju kako je divno držati u naručju ovako malu bebu.“

Elizabeth Mittiga, medicinska sestra na odjelu neonatologije, objasnila je da je za prerano rođene bebe jako važno da osjete nečiju prisutnost i ljudski dodir. „To im definitivno pomaže da brže rastu i dobiju na težini. Također, tako i bolje probavljaju hranu koju su pojeli“, kaže Mittiga.

Nažalost, ne izađu sva djeca iz bolnice zdrava i sretna, no David se najviše voli sjećati sretnih završetaka. „S jednom sam obitelji proveo šest mjeseci. Dijete je imalo uspone i padove, no na kraju je ozdravilo i sad je sretan četverogodišnjak. Takvih se priča najradije sjećam. Tad znam da radim pravu stvar.”

Pogledajte video:

.

Show

Tereza Kesovija predstavila novu pjesmu ‘Ima te’

Spot potpisuje Katja Restović, snimali smo u Istri, a ona je mene zamislila u luksuznom kabrioletu i da sam poput Grace Kelly, kaže Tereza.

Silvija Novak

Objavljeno

|

Jeste li već poslušali novu pjesmu Tereze Kesovije? Ova istinska diva hrvatske glazbe predstavila je svoj novi singl naziva “Ima te”, koji je baš za Terezu napisao Aljoša Šerić, frontman grupe Pavel.

Pjesmu, koja bi se ubrzo mogla naći rame uz rame s ostalim legendarnim Terezinim evergrinima, prati i video spot u kojem je Tereza oživjela duh prerano preminule monegaške princeze i velike glumice zlatnog doba Hollywooda – Grace Kelly, koju je sama i osobno poznavala.


“Spot potpisuje Katja Restović, snimali smo u Istri, a ona je mene zamislila u luksuznom kabrioletu i da sam poput Grace Kelly. Jer sam imala vrlo lijep odnos s tom divnom osobom. I sve je bilo idealno osim bijelog šala koji se opirao zakonima fizike i letio na krivu stranu. I to me jako srdilo”, kazala je Tereza za Jutarnji.hr.

Na predstavljanju pjesme bila je i velika Terezina prijateljica Gabi Novak, ali i članovi Terezine obitelji, prije svega njena unuka Mila, kći Alana Ungara, Terezinog sina iz braka s glazbenikom Mirom Ungarom, koja je upravo proslavila 30. rođendan.

“Sve ovo danas posvećujem prije svega mojoj Mili”, rekla je Tereza pokazujući na “svoje sveto trojstvo, svoju malu obitelj”. Poslušajte pjesmu:

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP