Prati nas

Show

Ljiljana (61) ušla u Big Brother: Dosta je prdeža i podrigivanja

Ljiljanu na njenom Facebook profilu prati više od 1500 ljudi, a na društvenim mrežama je otkrila da je rastavljena te da uz pisanje voli i ples. Glumila je u RTL-ovoj seriji Krv nije voda.

Objavljeno

|

Ljiljana Big Brother
Ljiljana Lipovac (sreenshot: RTL)

Nakon što je 47-godišnja Bojana Lončarević voljom gledatelja izašla iz Big Brother showa, u emisiju je ušla razgovorljiva pjesnikinja Ljiljana Lipovac iz zagrebačke Dubrave, zvana Lili koja će braniti boje starijih generacija. Po zanimanju, nova stanarka je frizerka.

U prvih pet minuta Ljiljana je izjavila da joj dosadašnji tijek događaja u kući Velikog brata nije po volji te da namjerava uvesti red i disciplinu: „Užasni su. Prvo moram sve pogledati i upoznati ih osobno. Puno toga mi se ne sviđa. Ne smijem odmah biti zločesta. Rođena sam u drugo vrijeme, ali ostavljamo sve mladosti. Nakon ovih rigoleta i prdeža naša Hrvatska bi se trebala zvati…“


Od kandidata joj je favorit mladi Matija Štajner za kojeg kaže da, uz izgled, ima i odgoj i karakter. Odgovaraju joj mlade osobe jer se takvom i ona osjeća, a nikako se ne može vidjeti u istom društvu s ovisnicima bilo koje vrste. Kako kaže, u Big Brother kuću prijavila se zbog dobitka i dobre zabave.

Ljiljanu na njenom Facebook profilu prati više od 1500 ljudi, a na društvenim mrežama je otkrila da je rastavljena te da uz pisanje voli i ples. Glumila je u RTL-ovoj seriji Krv nije voda, a nisu joj strana ni gostovanja u televizijskim i radijskim emisijama. Po svemu sudeći, najstarija stanarka kuće Velikog brata ne namjerava sjediti skrštenih ruku pa bi vrlo lako mogla narušiti dinamiku uspostavljenu među starim stanarima.

“Oni misle da smo privremene gošće, ali mi ćemo se svakako zadržati u kući”, rekla je ova Zagrepčanka koja je u u kuću ušla zajedno s 46-godišnjom Lidijom Marić, konobaricom iz Blagorodovca nedaleko Garešnice. Lidija ima dvije kćeri i supruga koji trenutno radi u Njemačkoj i za kojeg kaže da ne zna da je ušla u Big Brother kuću.

#lakunoc ♥️

A post shared by Ljiljana Lipovac (@ljiljanalipovac) on

.

Show

Josipa Lisac je dobitnica Porina za životno djelo. Na sceni je više od 50 godina

Na svom prvom festivalu u Opatiji, Josipa Lisac izaziva pravu senzaciju kod široke publike i najavljuje dolazak intrigantne i jedinstvene glazbenice koja će razviti svoj jedinstveni stil glazbenog izražavanja.

Objavljeno

|

Autor

Upravni odbor Porina, najprestižnije domaće diskografske nagrade, objavio je danas da će nagradu za životno djelo ove godine, uz dirigenta Tomislava Uhlika, dobiti i pjevačica Josipa Lisac. Statua Porina, klesana od bračkog kamena, bit će joj uručena na svečanoj 27. dodijeli nagrada.

Kako stoji u obrazloženju, Josipa Lisac hrvatska je glazbena diva koja na sceni djeluje više od 50 godina. Naglašenog pjevačkog identiteta protkanog različitim glazbenim stilovima, posebna je po svojoj specifičnoj boji glasa koji seže od kontraalta do soprana, scenskoj pojavi kao i odličnim interpretacijskim sposobnostima.


Početak u zboru

Glazbenu karijeru započela je kada je imala samo deset godina u Dječjem zboru Radiotelevizije Zagreb, 1967. godine postala je pjevačica grupe O’Hara, a nedugo zatim i grupe Zlatni akordi. Na svom prvom festivalu u Opatiji, Josipa Lisac izaziva pravu senzaciju kod široke publike i najavljuje dolazak intrigantne i jedinstvene glazbenice koja će razviti svoj jedinstveni stil glazbenog izražavanja.

Sudbinski Karlo Metikoš

Poznanstvo, prijateljstvo i ljubav s popularnim rock’n’roll pjevačem i skladateljem Karlom Metikošem potpuno zaokružuje njen glazbeni i životni put. Metikoševo iskustvo i snažna autorska osobnost uobličava Josipu Lisac kao jedinstvenu umjetnicu i ženu. Njihov prvi zajednički album “Dnevnik jedne ljubavi” iz 1973. godine do danas je jedan od najboljih konceptualnih rock ostvarenja, antologija hrvatske diskografije. Isti album dobitnik je Porina za antologijsko ostvarenje hrvatske glazbe 2015. godine.

Ovo joj je 23. Porin

Koncerte posvećene Karlu Metikošu Josipa je počela održavati godinu dana nakon njegove smrti, od 1992. godine, svakog 10. prosinca, a upravo je za “Koncert u čast Karla Metikoša” 1996. godine Josipa osvojila nagradu Porin za najbolju žensku vokalnu izvedbu. Dobitnica je čak 22 Porina u različitim kategorijama sa svojim suradnicima, a sada se ovoj velikoj kolekciji pridružuje i Porin za životno djelo.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP