Prati nas

Vijesti

Molitelji pred bolnicama: Protiv pobačaja, a brine ih i umjetna oplodnja

Planira se i program za muškarce, jer, navode, javlja im se sve više muškaraca koji trpe zbog pobačaja. Molitelji planiraju ispred bolnica nositi relikvije sv. Ivana Pavla II. te se tako moliti protiv pobačaja.

Objavljeno

|

molitve pred bonicama
foto: 40 dana za život @ Facebook

U srijedu 14. veljače započinje nova kampanja inicijative „40 dana za život“. Drugim riječima, molitelji se vraćaju pred bolnice. Kako je izvijestila IKA, molitelji će se do Cvjetnice okupljati svakoga dana od 6.30 do 18.30 sati. Srijedom i petkom je noćno bdjenje od 18.30 sati.

Prema dostupnim informacijama, Inicijativa će se usprotiviti pobačaju, eutanaziji i medicinski potpomognutoj oplodnji. Na regionalnom susretu inicijative najavljeni su i seminari pod nazivom ‘Oprostom oslobođene’ kojeg godinu dana provode za žene koje pate od postabortivnog sindroma. Uz to, planira se i program za muškarce, jer, navode, javlja im se sve više muškaraca koji trpe zbog pobačaja. Molitelji planiraju ispred bolnica nositi relikvije sv. Ivana Pavla II. te se tako moliti za “prekid pobačaja, za majke i očeve koji razmišljaju o pobačaju i za sve koji su pobačajem ranjeni i podržavaju ga”. Relikvija će doći pred svako mjesto molitve u 27 hrvatskih gradova.

“Svrha spolnog bračnog čina je rađanje i sjedinjenje. Kontracepcija dokida rađanje, a potpomognuta oplodnja sjedinjenje supružnika”, rečeno je na regionalnom sastanku. Bila je to prilika i da se čuju svjedočenja parova koji nisu išli na umjetnu oplodnju već su molili za začeće djeteta te se trudnoća dogodila. “Po blagoslovljenom i zavjetnom zagovoru sv. Mihovila arkanđela, kome ih je duhovnik uputio da se mole u prevladavanju njihovih prepreka duhovne i tjelesne naravi”, objašnjeno je na skupu, a prenosi IKA.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.