Prati nas

Mozaik

Čekajući proljeće…

Prolistaj, moja jabuko, došlo je sunce na vrata. Potajno raste potok i vjetar šumi iz daljine. Toplo cvrkuće podne, dani su krcati zlata, razmakni bolne zavjese da gledam u modrine.

Objavljeno

|

Proljeće u Zagrebu
foto: Pexel

“Prolistaj, moja jabuko, došlo je sunce na vrata. Potajno raste potok i vjetar šumi iz daljine. Toplo cvrkuće podne, dani su krcati zlata, razmakni bolne zavjese da gledam u modrine.” Stihovi su to najveće hrvatske pjesnikinje Vesne Parun iz pjesme “Tijelo i proljeće”.

Snatreći o godišnjem dobu u kojem zaboravljamo studen i prepuštamo se novom buđenju života i narodni mudrac je zaključio: “Nema zime dok ne padne inje, ni proljeće dok sunce ne sine,  ni radosti dok je ne podijeliš s kime.” Strpimo se još malo.


.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP