Prati nas

Show

Hloverka Novak Srzić otkrila strah od pionirske zakletve

Prisjetila se djetinjstva koje je obilježio, kaže, totalitarni komunistički režim. I to sve kako bi ukazala na opasnosti od Istanbulske konvencije i navodnu ideologiju koja ona, prema Hloverki, donosi.

Objavljeno

|

Hloverka Novak Srzić (foto: Facebook)

Nekadašnja televizijska zvijezda i glavna urednica HTV-a (1995–98), a danas uspješna turistička djelatnica, Hloverka Novak Srzić (62), objavila je dirljiv status na Facebooku u kojem se prisjetila djetinjstva obilježenog, kaže, „totalitarnim komunističkim režimom“. I to sve kako bi ukazala na opasnosti od Istanbulske konvencije i ideologiju koja ona, prema Hloverki, donosi.

Uz svoju fotografiju u pionirskoj odori, Novak Srzić je napisala: „Evo mene malene, u strahu pred pionirskom zakletvom. Ništa nisam znala, obred se morao odraditi, nije bilo izbora, moralo se, jer smo živjeli u totalitarnom komunističkom jugoslavenskom sustavu. Danas kad sam odrasla ne želim nikakve nove zakletve, ma kako se zvale nove ideologije, stombulske il’ istanbulske.“

Komunistički režim pogubno je utjecao na Novak Srzić u toj mjeri da je i sama postala članica Komunističke partije o čemu je za N1 izjavila: “Ja sam ušla u partiju početkom 3. razreda gimnazije, a izašla krajem 3. razreda gimnazije. Nisu me iz prve primili pa sam pisala dvije molbe. Bila je tamo moja ekipa iz razreda pa sam i ja htjela ići. Na novinarski kolegij niste mogli ako niste bili u partiji.“

Poput brojnih bivših članova Komunističke partije, i Hloverka se tijekom devedesetih upisala u Hrvatsku demokratsku zajednicu. I to na poziv predsjednika Franje Tuđmana. “Rekla sam OK, misleći da se sutra tog prijedloga neće nitko ni sjetiti. Međutim, već sutradan me nazvao netko iz HDZ-a, ne sjećam se tko je to bio, i podsjetio me na moje obećanje Tuđmanu. I tako sam ušla, ne baš pri punoj svijesti”, objasnila je Hloverka Novak Srzić i dodala da joj je to bio “višak u životu” jer nije profitirala. “Dapače. Veliki promet – mala zarada!” rekla je svojevremeno za tjednik Globus.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.