Prati nas

Show

Hloverka Novak Srzić otkrila strah od pionirske zakletve

Prisjetila se djetinjstva koje je obilježio, kaže, totalitarni komunistički režim. I to sve kako bi ukazala na opasnosti od Istanbulske konvencije i navodnu ideologiju koja ona, prema Hloverki, donosi.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Hloverka Novak Srzić (foto: Facebook)

Nekadašnja televizijska zvijezda i glavna urednica HTV-a (1995–98), a danas uspješna turistička djelatnica, Hloverka Novak Srzić (62), objavila je dirljiv status na Facebooku u kojem se prisjetila djetinjstva obilježenog, kaže, „totalitarnim komunističkim režimom“. I to sve kako bi ukazala na opasnosti od Istanbulske konvencije i ideologiju koja ona, prema Hloverki, donosi.

Uz svoju fotografiju u pionirskoj odori, Novak Srzić je napisala: „Evo mene malene, u strahu pred pionirskom zakletvom. Ništa nisam znala, obred se morao odraditi, nije bilo izbora, moralo se, jer smo živjeli u totalitarnom komunističkom jugoslavenskom sustavu. Danas kad sam odrasla ne želim nikakve nove zakletve, ma kako se zvale nove ideologije, stombulske il’ istanbulske.“


Komunistički režim pogubno je utjecao na Novak Srzić u toj mjeri da je i sama postala članica Komunističke partije o čemu je za N1 izjavila: “Ja sam ušla u partiju početkom 3. razreda gimnazije, a izašla krajem 3. razreda gimnazije. Nisu me iz prve primili pa sam pisala dvije molbe. Bila je tamo moja ekipa iz razreda pa sam i ja htjela ići. Na novinarski kolegij niste mogli ako niste bili u partiji.“

Poput brojnih bivših članova Komunističke partije, i Hloverka se tijekom devedesetih upisala u Hrvatsku demokratsku zajednicu. I to na poziv predsjednika Franje Tuđmana. “Rekla sam OK, misleći da se sutra tog prijedloga neće nitko ni sjetiti. Međutim, već sutradan me nazvao netko iz HDZ-a, ne sjećam se tko je to bio, i podsjetio me na moje obećanje Tuđmanu. I tako sam ušla, ne baš pri punoj svijesti”, objasnila je Hloverka Novak Srzić i dodala da joj je to bio “višak u životu” jer nije profitirala. “Dapače. Veliki promet – mala zarada!” rekla je svojevremeno za tjednik Globus.

.

Show

Violeta iz Boljeg života je ljepotica i u 59. godini

Za Lidiju Vukičević vrijeme kao da je stalo. Ova atraktivna glumica plijeni izgledom kao i prije 30 godina dok je glumila u Boljem životu.

Silvija Novak

Objavljeno

|

Sjećate li se Violete iz Boljeg života? Za zanosnom crnog uzdisali su muškarci diljem bivše države, a žene su željele izgledati poput nje. No čak ni 30 godina nakon završetka emitiranja legendarne serija, glumica Lidija Vukičević ne izgleda ništa manje zanosno.

Na svojem Instagram profilu pokazala je kako uživa na crnogorskom primorju te svojim izgledom ostavila obožavatelje bez teksta. Naime, zanosna Lidija ima 58 godina.


Naravno, pratitelji na Instagramu zasuli su je komplimentima te se požalili da bi im od prizora moglo zastati srce.

Inače, osim glumom, Lidija se bavila i politikom. 2004. se učlanila u Srpsku radikalnu stranku, a 2007. godine je postala i zastupnica te stranke u Narodnoj skupštini Srbije. Politička karijera joj je trajala do 2012. kad je skupština raspuštena, a stranka na idućim izborima nije prešla izborni prag i ušla u parlament.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP