Prati nas

Show

Hloverka Novak Srzić otkrila strah od pionirske zakletve

Prisjetila se djetinjstva koje je obilježio, kaže, totalitarni komunistički režim. I to sve kako bi ukazala na opasnosti od Istanbulske konvencije i navodnu ideologiju koja ona, prema Hloverki, donosi.

Objavljeno

|

Hloverka Novak Srzić (foto: Facebook)

Nekadašnja televizijska zvijezda i glavna urednica HTV-a (1995–98), a danas uspješna turistička djelatnica, Hloverka Novak Srzić (62), objavila je dirljiv status na Facebooku u kojem se prisjetila djetinjstva obilježenog, kaže, „totalitarnim komunističkim režimom“. I to sve kako bi ukazala na opasnosti od Istanbulske konvencije i ideologiju koja ona, prema Hloverki, donosi.

Uz svoju fotografiju u pionirskoj odori, Novak Srzić je napisala: „Evo mene malene, u strahu pred pionirskom zakletvom. Ništa nisam znala, obred se morao odraditi, nije bilo izbora, moralo se, jer smo živjeli u totalitarnom komunističkom jugoslavenskom sustavu. Danas kad sam odrasla ne želim nikakve nove zakletve, ma kako se zvale nove ideologije, stombulske il’ istanbulske.“


Komunistički režim pogubno je utjecao na Novak Srzić u toj mjeri da je i sama postala članica Komunističke partije o čemu je za N1 izjavila: “Ja sam ušla u partiju početkom 3. razreda gimnazije, a izašla krajem 3. razreda gimnazije. Nisu me iz prve primili pa sam pisala dvije molbe. Bila je tamo moja ekipa iz razreda pa sam i ja htjela ići. Na novinarski kolegij niste mogli ako niste bili u partiji.“

Poput brojnih bivših članova Komunističke partije, i Hloverka se tijekom devedesetih upisala u Hrvatsku demokratsku zajednicu. I to na poziv predsjednika Franje Tuđmana. “Rekla sam OK, misleći da se sutra tog prijedloga neće nitko ni sjetiti. Međutim, već sutradan me nazvao netko iz HDZ-a, ne sjećam se tko je to bio, i podsjetio me na moje obećanje Tuđmanu. I tako sam ušla, ne baš pri punoj svijesti”, objasnila je Hloverka Novak Srzić i dodala da joj je to bio “višak u životu” jer nije profitirala. “Dapače. Veliki promet – mala zarada!” rekla je svojevremeno za tjednik Globus.

.

Show

Europa brine zbog drhtavice Angele Merkel (64), no događala se i prije

Ukrajinski predsjednik, po profesiji komičar, kazao je novinarima kako bi, da je situacija bila opasna, on uskočio i spasio Merkel.

Objavljeno

|

Autor

Svi veći svjetski mediji izvijestili su o narušenom zdravlju njemačke savezne kancelarke Angele Merkel (64). Naime, najmoćnija žena Europske unije s vidljivom drhtavicom dočekala je ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog.

Noge i ruke toliko su joj se tresle da se činilo kao da će se svakog trenutka srušiti za vrijeme slušanja himni. Kasnije se na konferenciji za novinare pojavila bez drhtavice te je dala novinarima naslutiti da se radilo o dehidraciji.


“Popila sam najmanje tri čaše vode koje su mi očito trebale i sada sam vrlo dobro”, objasnila je kancelarka. Nije ovo prvi puta da se Merkel tresla pred kamerama, no i tada je objašnjeno da jednostavno nije pila dovoljno vode.

Ukrajinski predsjednik, po profesiji komičar, kazao je novinarima kako bi, da je situacija bila opasna, on uskočio i spasio Merkel. Pogledajte video.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP