Prati nas

Show

Rossellini (65): Prije 23 godine bila sam im prestara, danas više nisam

Imala sam 42 godine. Rekli su mi da sam prestara i da žene sanjaju o tome da budu mlade te da ja više ne mogu predstavljati taj san. Rosselini je kćerka velike švedske glumice Ingrid Bergman. Najvažnije uloge ostvarila je u filmovima Plavi Baršun i Smrt joj dobro pristaje.

Objavljeno

|

Koliko godina ima Isabella Rossellini?
Issabela Rossellini (screenshot: Skavlan Talkshow)

Talijanska glumica, model i autorica Isebella Rosselini progovorila je u talk showu norveškog voditelja Frederika Skavlana o starenju, o tome kako je u srednjim godinama protjerana iz svijeta reklama za kozmetiku i kako se u njega vratila skoro četvrt stoljeća kasnije.

„Nakon što sam bila model za kozmetičku kuću Lancome punih 15 godina, zamolili su me da odem. Tada sam imala 42 godine. Rekli su mi da sam prestara i da žene sanjaju o tome da budu mlade te da ja više ne mogu predstavljati taj san. 23 godine poslije, a sada imam 65, ponovno su me zaposlili“, ispričala je jedna od najljepših žena svijeta.

„Možda se ženski san promijenio? Iznenadio me je taj poziv. Pomislila sam kako se nisam pomladila pa sam im rekla da bi bilo najbolje da se nađemo osobno. Možda sam u njihovoj mašti ostala mlada, pa sam željela da me prvo vide. Insistirali su da to budem ja.“

Pitala ih je što se je promijenilo, a Francoise Lehman, šefica kompanije, joj je objasnila da se žene osjećaju isključeno i odbačeno te da kompanija želi promijeniti komunikaciju i uključiti sve žene.

Rosselini smatra kako je presudno u svemu bilo to da je žena došla na čelo moćne kompanije: „Željeli su redefinirati ljepotu, a ne da se ona odnosi isključivo na mladenački izgled. Rekla je: ‘Želimo vas natrag kako bismo ispisali novo poglavlje za Lancome.’ Dirnulo me je to. Rado sam se vratila“,

Rosselini je kćerka velike švedske glumice Ingrid Bergman. Najvažnije uloge ostvarila je u filmovima Plavi Baršun i Smrt joj dobro pristaje.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.