Prati nas

Vijesti

Markić dolazi pred HDZ s transparentom, hoćete li joj se pridružiti?

Prosvjed pod imenom ‘Hrvatska protiv Istanbulske’ idejno je začela Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. Inicijativi su se, u međuvremenu, pridružile udruge Vigilare i U ime obitelji.

Objavljeno

|

Tko je Željka Markić?
Željka Markić (foto: S. Bogdanić)

U subotu (24. ožujka) u 11 sati ispred centrale Hrvatske demokratske zajednice u Zagrebu počinje prosvjed protiv ratifikacije Istanbulske konvencije. Prosvjed pod imenom „Hrvatska protiv Istanbulske“ idejno je začela Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. Inicijativi su se, u međuvremenu, pridružile udruge Vigilare i U ime obitelji.

Predsjednica udruge U ime obitelji Željka Markić potvrdila je za tportal kako će se priključiti prosvjedu na Trgu žrtava fašizma. Kaže da se na subotnjem skupu ne planira obratiti građanima, ali da sprema transparent. “Koliko smo informirani, nisu predviđeni govori. Osobno ću, ako ga stignem napraviti, nositi transparent: Premijeru, bavi se ekonomijom, a ne ideologijom!”, izjavila je Markić.

Podsjetimo, Predsjedništvo HDZ-a nije jednoglasno za ratifikaciju. SDP najavljuje da neće dignuti ruku za Istanbulsku, ako joj HDZ prikači takozvanu interpretativnu izjavu, iako ta izjava ne bi imala učinak. Podijeljeni su Most i Živi Zid, dok bivši Mostovac Vlaho Orepić najavljuje da je će glasati „za“, jer se radi o civilizacijskom dosegu.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.