Tko je Željka Markić?
Željka Markić (foto: MojeVrijeme.hr)

Markić dolazi pred HDZ s transparentom, hoćete li joj se pridružiti?

Autor: • 21. 03. 2018. • Vijesti507 • Verzija za ispis Verzija za ispis

U subotu (24. ožujka) u 11 sati ispred centrale Hrvatske demokratske zajednice u Zagrebu počinje prosvjed protiv ratifikacije Istanbulske konvencije. Prosvjed pod imenom „Hrvatska protiv Istanbulske“ idejno je začela Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. Inicijativi su se, u međuvremenu, pridružile udruge Vigilare i U ime obitelji.

Predsjednica udruge U ime obitelji Željka Markić potvrdila je za tportal kako će se priključiti prosvjedu na Trgu žrtava fašizma. Kaže da se na subotnjem skupu ne planira obratiti građanima, ali da sprema transparent. “Koliko smo informirani, nisu predviđeni govori. Osobno ću, ako ga stignem napraviti, nositi transparent: Premijeru, bavi se ekonomijom, a ne ideologijom!”, izjavila je Markić.Podsjetimo, Predsjedništvo HDZ-a nije jednoglasno za ratifikaciju. SDP najavljuje da neće dignuti ruku za Istanbulsku, ako joj HDZ prikači takozvanu interpretativnu izjavu, iako ta izjava ne bi imala učinak. Podijeljeni su Most i Živi Zid, dok bivši Mostovac Vlaho Orepić najavljuje da je će glasati „za“, jer se radi o civilizacijskom dosegu.

Ključne riječi Sve o temi: , ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.