Prati nas

Vijesti

Markić dolazi pred HDZ s transparentom, hoćete li joj se pridružiti?

Prosvjed pod imenom ‘Hrvatska protiv Istanbulske’ idejno je začela Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. Inicijativi su se, u međuvremenu, pridružile udruge Vigilare i U ime obitelji.

Objavljeno

|

Tko je Željka Markić?
Željka Markić (foto: MojeVrijeme.hr)

U subotu (24. ožujka) u 11 sati ispred centrale Hrvatske demokratske zajednice u Zagrebu počinje prosvjed protiv ratifikacije Istanbulske konvencije. Prosvjed pod imenom „Hrvatska protiv Istanbulske“ idejno je začela Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. Inicijativi su se, u međuvremenu, pridružile udruge Vigilare i U ime obitelji.

Predsjednica udruge U ime obitelji Željka Markić potvrdila je za tportal kako će se priključiti prosvjedu na Trgu žrtava fašizma. Kaže da se na subotnjem skupu ne planira obratiti građanima, ali da sprema transparent. “Koliko smo informirani, nisu predviđeni govori. Osobno ću, ako ga stignem napraviti, nositi transparent: Premijeru, bavi se ekonomijom, a ne ideologijom!”, izjavila je Markić.Podsjetimo, Predsjedništvo HDZ-a nije jednoglasno za ratifikaciju. SDP najavljuje da neće dignuti ruku za Istanbulsku, ako joj HDZ prikači takozvanu interpretativnu izjavu, iako ta izjava ne bi imala učinak. Podijeljeni su Most i Živi Zid, dok bivši Mostovac Vlaho Orepić najavljuje da je će glasati „za“, jer se radi o civilizacijskom dosegu.

.

Vijesti

Mrsić: ‘Što Medved skriva?’ Glavašević: ‘Što general zna što je demokracija?’

‘Prijetnja kaznenim progonom Mirandu Mrsiću je rijetko viđen primjer prijetnje i pritiska na zastupnika u Saboru, i još jedna u nizu sramota Plenkovićeve vlade’, kaže Glavašević.

Objavljeno

|

Autor

Nakon što je Ministarstvo branitelja odgovorilo na kritike braniteljskih mirovina koje je na račun HDZ-a uputio Mirando Mrsić, oglasio se i sam predsjednik Demokrata, ali i njegov nekadašnji stranački kolega.

Podsjetimo, Ministarstvo je o Mrsiću, između ostalog, napisalo: “Uznemiravanje javnosti, a posebice braniteljske populacije koje izvodi gospodin Mrsić, opasan je i protuzakonit presedan koji u dobrom dijelu podliježe i kaznenom progonu.”“Ministar Medved bio je u Povjerenstvu za razdvajanje mirovina 2013. godine. Svjedočio je da razdvajanje mirovina niti jednog branitelja nije oštetilo ni za lipu, ali je omogućilo transparentnost sustava. Danas na spomen toga prijeti kaznenim progonom. Što Medved i Vlada skrivaju?” pita Mrsić na Twitteru.

Neovisni saborski zastupnik Bojan Glavašević, nekadašnji SDP-ovac, također je komentirao poruke iz Medvedova ministarstva: “Prijetnja kaznenim progonom Mirandu Mrsiću je rijetko viđen primjer prijetnje i pritiska na zastupnika u Saboru, i još jedna u nizu sramota Plenkovićeve vlade. Priopćenje prepuno prijezira i ljutnje, pisano u stilu klasične komunističke retorike. Što general zna što je demokracija?”

Nastavi čitati