Jasna Petrović (foto: S. Bura/S.Bogdanic/Mojevrijeme.hr)

Petrović: Izdvojite royalovce, branitelje i HVO iz radničkog mirovinskog fonda

Autor: • 20. 03. 2018. • Vijesti720 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Radnički mirovinski fond treba odvojiti od svega ostalog, izjavila je za Hrvatski radio predsjednica Sindikata umirovljenika Hrvatske Jasna A. Petrović. 

„U mirovinski fond su se ugurali osiguranici Royala i to zbog jednog glasa Silvana Hrelje. Dobili su 100 milijuna kuna. Uguralo se i 8 tisuća pripadnika Hrvatskog vijeća obrane iz susjedne Bosne i Hercegovine. I oni dobivaju novce iz radničkog mirovinskog fonda. Imamo i branitelje koji su se jednim dijelom od 300 milijuna kuna ušli u radnički mirovinski fond“, rekla je Petrović.„Budimo realni, ta dva fonda bi se trebalo razdvojiti. I to bi se onda zvala reforma“, zaključila je Petrović u emisiji Poligraf u kojoj je naglasila i odgovornost države za ljude koji nisu zaradili mirovinu ili su u mirovinu otišli prije vremena. Ukazala je na štetnost drugog mirovinskog stupa te ponovila zahtjeve umirovljeničkih udruga kao što su pravo na rad svih umirovljenika (a ne samo umirovljenih branitelja), dodatak za starije te nasljeđivanje dijela mirovine preminulog partnera.

Ključne riječi Sve o temi: , , ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.