Prati nas

Promo

Pravo doba – sajam za zrele generacije

Posjetitelje očekuje bogat, zanimljiv i edukativan stručno prateći program koji se sastoji od stručnih skupova i radionica aktivnog i zdravog starenja.

Objavljeno

|

Četvrto izdanje PRAVOG DOBA, jedinstvenog projekta u Hrvatskoj postat će mjesto na kojem se nudi zabava, edukacija, rekreacija, zdravstveni pregledi i savjetovanja, ali i progovara o temama koje tište starije i nešto mlađe generacije, a tiču se življenja u zreloj dobi.

Gdje? Kada? Koliko?

Kongresni centar Zagrebačkog velesajma

Od četvrtka 17. do subote 19. svibnja 2018. godine, svaki dan od 10 do 18 sati.

Ulaz na sajam je besplatan.

Izlagači i predavači će dati zanimljive i korisne informacije o očuvanju i poboljšanju zdravlja. Lječilišta, toplice, poliklinike prezentirat će svoje usluge i nuditi pogodnosti, a u pripremi su i radionice i predavanja na kojima će se posjetitelji moći  posavjetovati sa stručnim osobama.

U suradnji s izlagačima organizira se Besplatni mali sistematski pregled, prilikom kojeg će se moći provjeriti  stanje sluha, vida, krvnog tlaka, izmjeriti razinu šećera u krvi, gustoće  kostiju, vitaminsko mineralnog statusa u organizmu, napraviti EKG.

Pravo doba, Zagreb (foto: PR)

Ulaskom u pedesete i šezdesete godine pojavljuje se i dovoljno slobodnog vremena za putovanja, bavljenje aktivnostima koje su do tada bile zanemarivane uslijed roditeljskih, poslovnih i drugih obaveza. Zbog  toga će na Sajmu sudjelovati i turističke agencije sa zanimljivim programima putovanja, a različite kreativne radionice možda Vas potaknu da pronađete  novi hobi.

Također, ponekad se pojavi i potreba za dodatnom njegom i upotrebom pomagala, stoga će domovi za starije osobe na PRAVOM DOBU prezentirati svoju ponudu, a tvrtke s opremom i pomagalima koja olakšavaju kretanje i svakodnevne aktivnosti će ponuditi svoje proizvode i savjetovati o njihovoj primjeni.

Posjetitelje očekuje bogat, zanimljiv i edukativan stručno prateći program koji se sastoji od stručnih skupova i radionica aktivnog i zdravog starenja.

Svi posjetitelji Sajma mogu sudjelovati u zanimljivom nagradnom kvizu i osvojiti neku od nagrada koje će pripremiti izlagači i suradnici. Dio izlagača će također na svojim štandovima organizirati nagradne igre s atraktivnim nagradama.

Organizator PRAVOG DOBA je Zagrebački velesajam, a suorganizatori stručnog i popratnog programa su Grad Zagreb – Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i Zaklada Zajednički put. Više informacija na službenim stranicamaFacebooku.

Pravo doba, Zagreb (foto: PR)

 

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.