Prati nas

Vijesti

Umirovljenici rade na crno, slabo koriste pravo na dodatni rad

Na pola radnog vremena mogu raditi svi oni koji su ostvarili punu mirovinu ili pak u dogovoru s poslodavcem nakon umirovljenja prihvatili ostanak ili ponovo vraćanje na posao.

Objavljeno

|

Kako se snalaze stariji radnici na poslu?
foto: BigStock

Podaci kazuju da je u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji 27.513 umirovljenika, čija prosječna primanja iznose 2.016 kuna. Doda li se tome i podatak o najnižoj mirovini od 1.280 kuna, dobivamo ne baš optimističnu sliku svakodnevice umirovljeničke populacije koja, uzgred, ni u drugima županijama nije na višoj razini, javlja Bjelovarac.hr.

Prema riječima predsjednika Odbora za umirovljenike Bjelovarsko-bilogorske županije Zlatka Barile neznatan dio umirovljenika odlučuje se na dodatni rad, no brojke bi ipak valjalo potražiti u crnom području.

„Dio umirovljenika prihvaća neke od dodatnih poslova, ali se ipak odlučio za liniju manjeg otpora i rade na crno. Poznata je to „špranca“, kao i kod drugih zaposlenika, čijoj popularnosti ponajviše pridonosi gotovo nikakva društvena kontrola. Uz to, malo je učinjeno i na informiranju umirovljenika o takvoj mogućnosti zapošljavanja, što se djelomično odnosi i na poslodavce kojima se priznaju troškovi, ali mnogi ipak radije plaćaju „na ruke“. Zbog toga je i teško pronaći umirovljenike koji rade „po zakonu“, što samo ukazuje kako još nismo savladali neke društvene anomalije protiv kojih se borimo već godinama“, kaže Barila.

Na pola radnog vremena mogu raditi svi oni koji su ostvarili punu mirovinu ili pak u dogovoru s poslodavcem nakon umirovljenja prihvatili ostanak ili ponovo vraćanje na posao.

Bjelovarac tako navodi primjer liječnika Mladena Pavlovića koji i nakon umirovljenja radi četiri sata na odjelu urologije bjelovarske Opće bolnice. „Kako se pokazala potreba za angažiranjem još jednog liječnika prihvatio sam ponudu, vratio na posao i prema svim zakonskim propisima radim četiri sata, pri čemu Opća bolnica plaća sve obveze. Sada se ipak vodi računa o interesima poslodavca i otvara mogućnost rješenja pojedinih kadrovskih problema, a financijski je dovoljno stimulativno za rad u zdravstvu i nekim drugim područjima“, kaže dr. Pavlović.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.