Prati nas

Vijesti

Dalić: Agrokor ne ugrožava mirovine

Njihova ulaganja se odvijaju sukladno zakonu, nekada se na njima zaradi, nekad se ne pokažu dobrima, ali to nije veliko političko pitanje, kaže Dalić o mirovinskim fondovima koji drže Agrokorove dionice.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Hoće li padati mirovine?
Martina Dalić (foto: vlada.hr)

Potpredsjednica vlade Martina Dalić i vladin povjerenik za Agrokor Fabris Peruško odgovarali su na pitanja zastupnika o učinjenome i stanju u posrnulom koncernu pred kojim je sklapanje nagodbe s vjerovnicima. Naime, dok su se dva mirovinska fonda povukla iz Agrokorova Leda, AZ Fond i Raiffeisen su zadržali svoje udjele koji bi nakon nagodbe mogli u potpunosti izgubiti vrijednost.

Na pitanje SDP-ova zastupnika Saše Đujića o statusu mirovinskih fondova i je li dio mirovine ugrožen zbog Agrokora odgovorila je da “slučaj Agrokor ima osobine predstečajnoga, odnosno stečajnog postupka tako da ovaj postupak znači naplatu kreditora i njihovih tražbina koje iznose 57 milijarda kuna, a dioničari i vlasnici će se naplatiti u onoj mjeri nakon što se naplate kreditori”. Ako nakon naplate tražbina ostane vrijednosti, ona će pripasti dioničarima, istaknula je.


Na inzistiranje Mostova zastupnika Nikole Grmoje objasnila je da zbog Agrokora nije moguća nikakva ugroza mirovina. Mirovinski fondovi su imali dionice pojedinih Agrokorovih društava, ali odluke o ulaganju donose njihove uprave, a ne Vlada, dodala je.

“U odnosu na mirovinske fondove i inzistiranjem na gubljenje novca u Agrokoru prekriva se činjenica i pitanje koliko su hrvatski fondovi izgubili na nekim stranim dionicama, poput Teve. Njihova ulaganja se odvijaju sukladno zakonu, nekada se na njima zaradi, nekad se ne pokažu dobrima, ali to nije veliko političko pitanje”, rekla je Dalić na tematskoj sjednici saborskog Odbora za gospodarstvo.

.

Vijesti

Beroš: ‘Nova žrtva koronavirusa je je muškarac srednje životne dobi bez ranijih bolesti’

Naši rezultati su dobri. Linija je linearna, ali nema mjesta za opuštanje. Ako želimo da sve ovo traje kraće, moramo se pridržavati mjera koje izriče Stožer, zaključio je Beroš.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Ministar zdravlja Vili Beroš na tiskovnoj konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite objavio je da je u protekla 24 sata u Hrvatskoj registrirano 40 novih infekcija koronavirusom. Broj zaraženih popeo se na 1.222. Do sada je obavljeno 11.464 testiranja.

“Nažalost, imamo jednog preminulog bolesnika u Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu. Riječ je o muškarcu srednje životne dobi koji ranije nije bio bolestan. 36 bolesnika je na respiratorima, a hospitaliziranih 372. Oporavilo se 130 osoba”, kazao je Beroš.


“U ovoj epidemiji ne spašavamo sami sebe, već spašavamo druge. Tu je bit ove solidarnosti. Naši rezultati su dobri. Linija je linearna, ali nema mjesta za opuštanje. Ako želimo da sve ovo traje kraće, moramo se pridržavati mjera koje izriče Stožer”, zaključio je Beroš.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP