Prati nas

Ljubav

Slovačka televizija reže scene seksa starijih osoba, mladi mogu proći

Na suvremenom filmu prikazuje se seks isključivo mladih, lijepih i mršavih osoba. Znači li to da mi svi ostali nemamo pravo na tjelesnu ljubav? I do kad će trajati taj diktat mladosti i ljepote te potpuno nerealistično prikazivanje ljudskog tijela?

Objavljeno

|

screenshot: Baba z ľadu

Cenzurirajući određene scene iz nagrađivanog filma ‘Baba iz leda’, slovačka javna radiotelevizija RTVS potaknula je rasprave o percepciji seksa među starijim osobama. Mnogi tabuiziranje tjelesne ljubavi starijih osoba, povezuju s nerealističnim i isključujućim prikazima ljubavi u suvremenoj kulturi gdje se prikazuje seks isključivo mladih, lijepih i mršavih osoba. TV kanal svoj je postupak pokušao opravdati riječima da su se bojali da će se publika žaliti Vijeću za elektroničke medije ako se sporna scena bude emitirala.

No prema medijskim analitičarima, sporna i neeksplicitna scena nimalo ne krši postojeće propise. Spomenuta TV postaja i inače je oprezna kad je riječ o emitiranju nekih političkih sadržaja, no scene seksa još nikad nije cenzurirala. “Cenzuriranje scena seksa osoba u šezdesetim godinama i istovremeno prikazivanje scena seksa osoba u dvadesetim godinama je čisto licemjerje”, kazali su kritičari ovakvog postupka.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.