Prati nas

Promo

Granulat sikavice – U znaku zdrave jetre i kože, dobre volje i dugovječnosti

Sikavica ili gujina trava ili trn sv. Marije ili bijeli stričak ili gospin trn ili… Kako god je zvali, jetra je voli, voli je i koža, zaslužna je za dobru volju i ugodno raspoloženje, zaslužna je zapravo za dobrobit baš svake stanice u našem organizmu.

Objavljeno

|

Sikavica (foto: Pixabay)

Ljutit i mrzovoljan čovjek nikome nije drag, no kada saznate da se od davnina izvor tih pogubnih osjećaja krije upravo u jetri, možda ćete na to drugačije reagirati. Mudri poznavatelji prirode i njezinog blaga već preko 2000 godina znaju da  tome ima lijeka, a on se nalazi u biljci s desetak imena, čudnovatih i podosta oprečnih. Riječ je o sikavici ili gujinoj travi ili trnu sv. Marije ili bijelom stričku ili gospinom trnu ili… Kako god je zvali, jetra je voli, voli je i koža, zaslužna je za dobru volju i ugodno raspoloženje, zaslužna je zapravo za dobrobit baš svake stanice u našem organizmu.

Granulat sikavice je potpuno prirodan proizvod od sjemenki (ploda) sikavice iz kontroliranog ekološkog uzgoja. Proizvod je dobiven mehaničkim postupkom, bez dodataka konzervansa, boja i drugih aditiva, ne sadrži alergene. Njegova moć sadržana je u cjelovitom silimarin kompleksu u sirovom nekristaliziranom obliku. Silimarin je čak 10 puta jači antioksidant od vitamina E, osim što stanice organizma štiti od oksidativnog šoka, on za 35% povećava razinu još jednog značajnog antioksidanta – glutationa.

foto: Matičnjak sativa d.o.o.

Silimarin kompleks je važan kako bi sačuvao glutation koji je „master“ antioksidant u ljudskom tijelu a njegov manjak u organizmu je ekstremno važan prilikom formacije bolesti. Najveća i najvažnija sinteza glutationa se odvija u jetri. Najvažnija zadaća silimarina jest da čuva glutation jer se zbog utjecaja toksina, hrane, stresa, lijekova, trauma, starenja i infekcija iscrpljuje jetra i razina glutationa u organizmu. Stanje krvi uglavnom se oslanja  na zdravlju jetre, jetra uklanja štetne tvari iz krvi, potpomaže u proizvodnji hormona, detoksificira tijelo, oslobađa glukozu u krvotok,  stoga je jetra i često meta bolesti, od akutne do kronične upale. Kemijski sastav i masa jetre se mijenjaju obzirom o vrsti i ritmu obroka i namirnica, pri tome je važno osigurati joj pravilne elemente za ispravan rad, a granulat sikavice je ispravan izbor za očuvanje i regeneraciju hepatocita – jetrenih stanica.

Sa svega 7 grama granulata sikavice dnevno jednostavno i učinkovito održavamo zdravlje jetre, koja je najvažniji metabolički organizam i ključna za opće dobro zdravlje organizma. Granulat sikavice djeluje direktno, ne nakuplja se u organizmu te je pogodan za svakodnevno uzimanje, održavanje zdravlja i prevencije bolesnih stanja. (fitoterapeut Ivo Bačlija, Matičnjak sativa d.o.o.)

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.