Prati nas

Mozaik

Pije, puši i pomalo lola: Richard je proslavio 112. rođendan

Način na koji objašnjava svoju dugovječnost izazvat će jezu kod većine liječnika. Puši tucet cigareta dnevno, pije viski i Coca colu, a za doručak u sebe ulijeva nekoliko šalica kave.

Objavljeno

|

Koliko dugo živi čovjek?
Richard Owerton (screenshot: kxan)

Najstariji Amerikanac Richard Owerton proslavio je 112. rođendan prošlog petka. Rođen je nedaleko Austina u Teksaku i borio se u Drugom svjetskom ratu u crnačkoj jedinici, s obzirom na tadašnju politiku rasne segregacije. Kao snajperist bio je stacioniran u Pearl Harbouru i Okinawi.

Nakon povratka iz rata 1946. godine Richard je imao 40 godina i tada je u Austinu sagradio kuću u kojoj i danas živi.

Način na koji objašnjava svoju dugovječnost izazvat će jezu kod većine liječnika. Puši tucet cigareta dnevno, pije viski i Coca Colu, a za doručak u sebe ulijeva nekoliko šalica kave.

Na pitanje kako dugo živjeti odgovara: „Nemojte umrijeti!“ Gospodin Richard nema nekih značajnijih bolesti i nada se da će tako ostati još dugo, dugo. „Želim proslaviti i idući rođendan, a onda nakon toga još jedan pa još jedan… Ne želim umrijeti!“ ispričao je veselo novinarima.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.