Koliko dugo živi čovjek?
Richard Owerton (screenshot: kxan)

Pije, puši i pomalo lola: Richard je proslavio 112. rođendan

Autor: • 14. 05. 2018. • Kolaž, Mozaik638 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Najstariji Amerikanac Richard Owerton proslavio je 112. rođendan prošlog petka. Rođen je nedaleko Austina u Teksaku i borio se u Drugom svjetskom ratu u crnačkoj jedinici, s obzirom na tadašnju politiku rasne segregacije. Kao snajperist bio je stacioniran u Pearl Harbouru i Okinawi.

Nakon povratka iz rata 1946. godine Richard je imao 40 godina i tada je u Austinu sagradio kuću u kojoj i danas živi.Način na koji objašnjava svoju dugovječnost izazvat će jezu kod većine liječnika. Puši tucet cigareta dnevno, pije viski i Coca Colu, a za doručak u sebe ulijeva nekoliko šalica kave.

Na pitanje kako dugo živjeti odgovara: „Nemojte umrijeti!“ Gospodin Richard nema nekih značajnijih bolesti i nada se da će tako ostati još dugo, dugo. „Želim proslaviti i idući rođendan, a onda nakon toga još jedan pa još jedan… Ne želim umrijeti!“ ispričao je veselo novinarima.

Ključne riječi Sve o temi: ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.