Prati nas

Aktivno starenje

Avantura za 102. rođendan

Kako zamišljate proslavu rođendana? Pretpostavljamo uz laganu zabavu u krugu obitelji i svečani objed. No jedna 102-godišnjakinja imala je nešto drugo na umu. Ona je poželjela iskusiti skok s padobranom pa je proslavu rođendanu pretvorila u pravu avanturu.

Objavljeno

|

Eva Lewis (screenshot: BBC)

Eva Lewis nedavno je proslavila svoj 102. rođendan. Da, dobro ste pročitali, ova živahna gospođa ima 102 godine. A način na koji je proslavila rođendan prilično je nevjerojatan. Naime, Eva je poželjela iskusiti tzv. skok s padobranom u zatvorenom, odnosno indoor skydiving. 

Riječ je o “skoku” u kojem se ljudi u posebno izrađenom tunelu izlažu zračnoj struji brzine 177 km/h nalik onoj iz motora mlaznog aviona, a ona ih podiže visoko u zrak čime se imitira osjećaj skoka iz aviona. Pogledajte video..

Aktivno starenje

Umirovljenica naštrikala 450 kaputića i deka za pse iz azila

Omiljeni hobi 89-godišnje Maisie Green je štrikanje i heklanje. Osim toga, jako voli i pse pa je spojila ugodno s korisnim i za pse iz azila napravila tople divotice koje će ih grijati i utješiti dok ne pronađu svoj zauvijek dom.

Objavljeno

|

Uz sve crne i loše vijesti, dobro nam dođe i malo pozitivnih i lijepih priča. Azil za pse iz Basildona u Engleskoj na svojoj se Facebook stranici zahvalio svojoj volonterki koja je za pse u skloništi naštrikala čak 450 puloverića i pokrivača.

Omiljeni hobi 89-godišnje Maisie Green je štrikanje i heklanje. Osim toga, jako voli i pse pa je spojila ugodno s korisnim i za pse iz azila napravila tople divotice koje će ih grijati i utješiti dok ne pronađu svoj zauvijek dom.Gospođi Green treba oko tri dana da napravi pokrivač te nešto više od dana za kaputić. najčešće štrika navečer uz televiziju, a kad prikupi dovolčjno gotovih stvari, posjeti skonište i psima uruči darove.

Green je inače članica štrikačkog kluba u obližnjem domu umirovljenika. I ostali štićenici doma rado štrikaju i heklaju za pse tako da u skloništu u Basildonu doista nikome nije hladno.

Nastavi čitati