Prati nas

Aktivno starenje

Avantura za 102. rođendan

Kako zamišljate proslavu rođendana? Pretpostavljamo uz laganu zabavu u krugu obitelji i svečani objed. No jedna 102-godišnjakinja imala je nešto drugo na umu. Ona je poželjela iskusiti skok s padobranom pa je proslavu rođendanu pretvorila u pravu avanturu.

Objavljeno

|

Eva Lewis (screenshot: BBC)

Eva Lewis nedavno je proslavila svoj 102. rođendan. Da, dobro ste pročitali, ova živahna gospođa ima 102 godine. A način na koji je proslavila rođendan prilično je nevjerojatan. Naime, Eva je poželjela iskusiti tzv. skok s padobranom u zatvorenom, odnosno indoor skydiving. 

Riječ je o “skoku” u kojem se ljudi u posebno izrađenom tunelu izlažu zračnoj struji brzine 177 km/h nalik onoj iz motora mlaznog aviona, a ona ih podiže visoko u zrak čime se imitira osjećaj skoka iz aviona. Pogledajte video.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.