Prati nas

Mozaik

Braća i sestre usvojeni kao djeca susreću se nakon 50 godina

Facebook nam je svima promijenio život, ali ono što je učinio kao djeci razdvojenoj braći i sestrama, doista je nevjerojatno. Ta je društvena mreža zaslužna za njihov ponovni susret nakon 50 godina.

Objavljeno

|

Braća i sestre odvojeni po rođenju
screenshot: ksfy

Obitelj razdvojena više od 50 godina konačno se sastala u petak zahvaljujući moći društvenih medija. “Bilo je zbilja… ma jednostavno se dogodilo iz vedra neba”, rekla je Dana Clayton. “Bilo je prilično fora.”

A sve je krenulo ovako: Tammy Meyers  i njezina starija sestra, koje žive u Richmondu u Indiani pokušale naći ostatak braće i sestara prije nekoliko godina, ali nisu bile uspješne u svojoj nakani.  “Oni (agencija za usvajanje djece) nam nisu htjeli reći ništa pošto je taj predmet zapečaćen, to nam je otežalo potragu.”, rekla je Tammy.

Nije im ni palo na pamet da su Joe Clayton i njegova sestra blizanka Laura Shields u White Lake-u, Južna Dakota, pokušavali učiniti isto. “Imao sam oko osam godina kad su mi roditelji rekli da smo Laura i ja usvojeni.”, rekao je Joe. “Uvijek su nas podržavali u nakani da pronađemo biološke roditelje ili braću i sestre.2

Joe su roditelji objasnili da ima braću i sestre, samo nisu bili sigurni koliko ih je, gdje žive i da li su muškog ili ženskog spola. Obitelj je provela godine razmišljajući da li su njihovi braća i sestre još živi i da li bi se htjeli naći s njima. “Uvijek je postojala praznina u mom životu,” rekao je Joe. “Oduvijek sam želio brata.” Ispostavilo se da ih ima trojicu.

Potaknuta neuspjehom u dolaženju do odgovora na ova pitanja, Joeva supruga Dana odlučila je probati nešto novo pa je njihovu priču objavila na internetu. To je bilo u petak. Do ponedjeljka, počele su se događati čarobne stvari. “Dobila sam poziv od svoje pokćerke – rekla je da me je tagirala u nečijoj objavi na Facebooku. Netko je tražio braću i sestre.”

Petnaestog travnja, brat i sestra su prvi put razgovarali telefonski i nekoliko dana kasnije su se konačno susreli u White Lakeu. „Nisam mogao dočekati taj trenutak, stajao sam na verandi i čekao i čekao i čekao…“, rekao je Joe. Čim je ugledao auto koji se zaustavlja u njihovoj ulici znao je da su to oni. “Bila sam preplavljena emocijama”, kaže Tammy. “Izašle su iz auta, grlili smo se i plakali. Rekla sam neka me netko uštipne”, dodaje Laura. “Nisam mogla vjerovati da se to događa.”

Ovo je bio samo vrh ledenog brijega. Tammy i njezina sestra sreli su Georgea Nickelsona i Robin Leffel prije nekoliko godina. Njih dvoje su odrasli zajedno, baš poput Tammy i njezine sestre.

Ali to nije sve… oni imaju još braće i sestara u Indiani. Sveukupno ih je 12. Laura i sestra su se već susreli s ekipom iz Indiane. Claytonovi i Shieldsovi ih planiraju upoznati i posjetiti ove jeseni. Obitelj je rekla da se nada da će ovo nalaženje inspirirati druge usvojene ljude da ne odustanu od potrage za svojom obitelji. “Pravo je čudo da se ovo može postići pomoću društvenih mreža.”, rekao je Joe.

Prije je, kaže, kontaktirao druge davno izgubljene rođake kako bi došao do kontakta s braćom i sestrama ali bez uspjeha. “I onda smo se preko noći uspjeli pronaći na Facebooku nakon čega je krenula serija susreta”, kaže Joe. “Toplo preporučujem korištenje društvenih mreža svima koji traže izgubljenu rodbinu.”

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.