Prati nas

Show

Drugoplasirane: Barica i Ružica – televizijske zvijezde iz Zeline

Odmah sam se dogovorila s Ružicom da će ona biti glavna u svemu, a ja ću joj samo pomagati. U početku me bilo jako strah svega. Imala sam veliku tremu od kamera, nisam znala što da kažem niti kako da se snađem u kuhinji.

Objavljeno

|

Tko su Barica i Ružica?
Barica i Ružica (foto: RTL promo)

Pobjedom Andreje Pavlović i Barbare Kulišić  završila je 6. sezona RTL-ova kulinarskog reality showa “Tri, dva, jedan – kuhaj!” Pobjednice su odnijele 100.000 kuna i kuhinju vrijednu 30.000 kuna. No slobodno možemo reći da je ovogodišnji serijal stvorio i dvije televizijske zvijezde – Baricu i Ružicu.

Ove dvije simpatične gospođe dolaze iz Sv. Ivana Zeline i sestrične su. Ružica  Šostar (62) umirovljena je krojačica i medicinska sestra, povratnica iz Njemačke. Lepršavija Barica Bistrički (64) umirovljena je ekonomistica.


Iako su ispale u početnim kvalifikacijama, produkcija ih je odlučila ubaciti u deset najboljih parova što se je pokazalo punim pogotkom. Zlatne djevojke koje su se nazivale “team Stare puce” ne samo da fantastično kuhaju, već su zbog svoje duhovitosti, temperamenta i posebice široj publici nerazumljivog Baričinog dijalekta i zaraznog smijeha – bile pravi mamac za publiku.

Kako su se na početku emitiranja kulinarskog serijala predstavile, obje su strastvene kuharice. Kroz njihove je iskusne ruke prošao zavidan broj ukusnih recepata. Iako im je tradicionalna kuhinja najdraža, nisu se bojale eksperimentirati s modernom kuhinjom i namirnicama s kojima dosad nisu imale priliku kuhati.

„Moja sestrična i kći su nas prijavile. Kad sam čula to, skoro sam pala u nesvijest. Čak sam bila malo i ljuta jer nisam bila sigurna u sebe. Odmah sam se dogovorila s Ružicom da će ona biti glavna u svemu, a ja ću joj samo pomagati. U početku me bilo jako strah svega. Imala sam veliku tremu od kamera, nisam znala što da kažem niti kako da se snađem u kuhinji“, izjavila je Barica kojoj je riba noćna mora u huhinji.

S druge, pak, strane njezina pomalo stroga sestrična Ružica kao da je rođena za život ispred kamera. Mirna, staložena i realna u tradicionalna jela unosi dašak modernosti. Inspiraciju za recepte pronalazi u starim kuharicama kojih, kako kaže, ima jako puno. Na internetu je, objašnjava, jako malo dobrih recepata.

„Sretan sam što imamo ove gospođe u showu jer pokazuju da ljudi u poznim godinama mogu progresivno kuhati, ne stati kod onoga što se dosad naučilo, već se konstantno unaprjeđivati i biti okružen mladim ljudima“, kazao je član žirija i miljenik žena Mate Janković koji se nije libio ni zagrliti pred kamerama ove sjajne natjecateljice.

.

Show

Josipa Lisac je dobitnica Porina za životno djelo. Na sceni je više od 50 godina

Na svom prvom festivalu u Opatiji, Josipa Lisac izaziva pravu senzaciju kod široke publike i najavljuje dolazak intrigantne i jedinstvene glazbenice koja će razviti svoj jedinstveni stil glazbenog izražavanja.

Objavljeno

|

Autor

Upravni odbor Porina, najprestižnije domaće diskografske nagrade, objavio je danas da će nagradu za životno djelo ove godine, uz dirigenta Tomislava Uhlika, dobiti i pjevačica Josipa Lisac. Statua Porina, klesana od bračkog kamena, bit će joj uručena na svečanoj 27. dodijeli nagrada.

Kako stoji u obrazloženju, Josipa Lisac hrvatska je glazbena diva koja na sceni djeluje više od 50 godina. Naglašenog pjevačkog identiteta protkanog različitim glazbenim stilovima, posebna je po svojoj specifičnoj boji glasa koji seže od kontraalta do soprana, scenskoj pojavi kao i odličnim interpretacijskim sposobnostima.


Početak u zboru

Glazbenu karijeru započela je kada je imala samo deset godina u Dječjem zboru Radiotelevizije Zagreb, 1967. godine postala je pjevačica grupe O’Hara, a nedugo zatim i grupe Zlatni akordi. Na svom prvom festivalu u Opatiji, Josipa Lisac izaziva pravu senzaciju kod široke publike i najavljuje dolazak intrigantne i jedinstvene glazbenice koja će razviti svoj jedinstveni stil glazbenog izražavanja.

Sudbinski Karlo Metikoš

Poznanstvo, prijateljstvo i ljubav s popularnim rock’n’roll pjevačem i skladateljem Karlom Metikošem potpuno zaokružuje njen glazbeni i životni put. Metikoševo iskustvo i snažna autorska osobnost uobličava Josipu Lisac kao jedinstvenu umjetnicu i ženu. Njihov prvi zajednički album “Dnevnik jedne ljubavi” iz 1973. godine do danas je jedan od najboljih konceptualnih rock ostvarenja, antologija hrvatske diskografije. Isti album dobitnik je Porina za antologijsko ostvarenje hrvatske glazbe 2015. godine.

Ovo joj je 23. Porin

Koncerte posvećene Karlu Metikošu Josipa je počela održavati godinu dana nakon njegove smrti, od 1992. godine, svakog 10. prosinca, a upravo je za “Koncert u čast Karla Metikoša” 1996. godine Josipa osvojila nagradu Porin za najbolju žensku vokalnu izvedbu. Dobitnica je čak 22 Porina u različitim kategorijama sa svojim suradnicima, a sada se ovoj velikoj kolekciji pridružuje i Porin za životno djelo.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP