Prati nas

Show

Drugoplasirane: Barica i Ružica – televizijske zvijezde iz Zeline

Odmah sam se dogovorila s Ružicom da će ona biti glavna u svemu, a ja ću joj samo pomagati. U početku me bilo jako strah svega. Imala sam veliku tremu od kamera, nisam znala što da kažem niti kako da se snađem u kuhinji.

Objavljeno

|

Tko su Barica i Ružica?
Barica i Ružica (foto: RTL promo)

Pobjedom Andreje Pavlović i Barbare Kulišić  završila je 6. sezona RTL-ova kulinarskog reality showa “Tri, dva, jedan – kuhaj!” Pobjednice su odnijele 100.000 kuna i kuhinju vrijednu 30.000 kuna. No slobodno možemo reći da je ovogodišnji serijal stvorio i dvije televizijske zvijezde – Baricu i Ružicu.

Ove dvije simpatične gospođe dolaze iz Sv. Ivana Zeline i sestrične su. Ružica  Šostar (62) umirovljena je krojačica i medicinska sestra, povratnica iz Njemačke. Lepršavija Barica Bistrički (64) umirovljena je ekonomistica.


Iako su ispale u početnim kvalifikacijama, produkcija ih je odlučila ubaciti u deset najboljih parova što se je pokazalo punim pogotkom. Zlatne djevojke koje su se nazivale “team Stare puce” ne samo da fantastično kuhaju, već su zbog svoje duhovitosti, temperamenta i posebice široj publici nerazumljivog Baričinog dijalekta i zaraznog smijeha – bile pravi mamac za publiku.

Kako su se na početku emitiranja kulinarskog serijala predstavile, obje su strastvene kuharice. Kroz njihove je iskusne ruke prošao zavidan broj ukusnih recepata. Iako im je tradicionalna kuhinja najdraža, nisu se bojale eksperimentirati s modernom kuhinjom i namirnicama s kojima dosad nisu imale priliku kuhati.

„Moja sestrična i kći su nas prijavile. Kad sam čula to, skoro sam pala u nesvijest. Čak sam bila malo i ljuta jer nisam bila sigurna u sebe. Odmah sam se dogovorila s Ružicom da će ona biti glavna u svemu, a ja ću joj samo pomagati. U početku me bilo jako strah svega. Imala sam veliku tremu od kamera, nisam znala što da kažem niti kako da se snađem u kuhinji“, izjavila je Barica kojoj je riba noćna mora u huhinji.

S druge, pak, strane njezina pomalo stroga sestrična Ružica kao da je rođena za život ispred kamera. Mirna, staložena i realna u tradicionalna jela unosi dašak modernosti. Inspiraciju za recepte pronalazi u starim kuharicama kojih, kako kaže, ima jako puno. Na internetu je, objašnjava, jako malo dobrih recepata.

„Sretan sam što imamo ove gospođe u showu jer pokazuju da ljudi u poznim godinama mogu progresivno kuhati, ne stati kod onoga što se dosad naučilo, već se konstantno unaprjeđivati i biti okružen mladim ljudima“, kazao je član žirija i miljenik žena Mate Janković koji se nije libio ni zagrliti pred kamerama ove sjajne natjecateljice.

.

Show

Milku Babović udario automobil: ‘Ja sam stara sportašica, znam padati!’

Godine su ipak tu, pa i komplikacije s vidom, što je Milki danas i najveći problem. Kaže da već dvije godine ne može gledati televiziju, iako je i dalje sve zanima.

Objavljeno

|

Autor

Ples sa zvijezdama

Novinarska legenda i nekadašnja atletičarka Milka Babović (91) ovih je dana doživjela prometnu nesreću. Kako je ispričala za Glas Istre, dogodilo se to za njenih redovitih kratkih šetnji Zagrebom.

“Nažalost, prije par dana na mene je naletio auto. Išla sam preko ceste, a vozač je vidio mjesto za parkiranje i udario me. Pala sam, ali sam ujedno i strogo zavikala ‘ne smijete tako'”, posve mirno objašnjava Babović i dodaje: “Ali ipak sam ja stara sportašica, znam kako se pada”.


Godine su ipak tu, pa i komplikacije s vidom, što je Milki danas i najveći problem. Kaže da već dvije godine ne može gledati televiziju, iako je i dalje sve zanima. Ne može ni čitati, ali uz sve to zadržala je dobro raspoloženje i sva puna oduševljenja priča o starim vremenima, kada je učila novinarstvo, javlja Glas Istre.

“Znala sam baciti pisaću mašinu kad bih bila ljuta. To su bila druga vremena, bilo je puno entuzijazma, a onda je slijedilo vrijeme multinacionalnih kompanija kada se sve gledalo, i danas se gleda, kroz novac. Novinari ne smiju ući u to kolo”, ispričala je.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP