Prati nas

Show

Drugoplasirane: Barica i Ružica – televizijske zvijezde iz Zeline

Odmah sam se dogovorila s Ružicom da će ona biti glavna u svemu, a ja ću joj samo pomagati. U početku me bilo jako strah svega. Imala sam veliku tremu od kamera, nisam znala što da kažem niti kako da se snađem u kuhinji.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Tko su Barica i Ružica?
Barica i Ružica (foto: RTL promo)

Pobjedom Andreje Pavlović i Barbare Kulišić  završila je 6. sezona RTL-ova kulinarskog reality showa “Tri, dva, jedan – kuhaj!” Pobjednice su odnijele 100.000 kuna i kuhinju vrijednu 30.000 kuna. No slobodno možemo reći da je ovogodišnji serijal stvorio i dvije televizijske zvijezde – Baricu i Ružicu.

Ove dvije simpatične gospođe dolaze iz Sv. Ivana Zeline i sestrične su. Ružica  Šostar (62) umirovljena je krojačica i medicinska sestra, povratnica iz Njemačke. Lepršavija Barica Bistrički (64) umirovljena je ekonomistica.


Iako su ispale u početnim kvalifikacijama, produkcija ih je odlučila ubaciti u deset najboljih parova što se je pokazalo punim pogotkom. Zlatne djevojke koje su se nazivale “team Stare puce” ne samo da fantastično kuhaju, već su zbog svoje duhovitosti, temperamenta i posebice široj publici nerazumljivog Baričinog dijalekta i zaraznog smijeha – bile pravi mamac za publiku.

Kako su se na početku emitiranja kulinarskog serijala predstavile, obje su strastvene kuharice. Kroz njihove je iskusne ruke prošao zavidan broj ukusnih recepata. Iako im je tradicionalna kuhinja najdraža, nisu se bojale eksperimentirati s modernom kuhinjom i namirnicama s kojima dosad nisu imale priliku kuhati.

„Moja sestrična i kći su nas prijavile. Kad sam čula to, skoro sam pala u nesvijest. Čak sam bila malo i ljuta jer nisam bila sigurna u sebe. Odmah sam se dogovorila s Ružicom da će ona biti glavna u svemu, a ja ću joj samo pomagati. U početku me bilo jako strah svega. Imala sam veliku tremu od kamera, nisam znala što da kažem niti kako da se snađem u kuhinji“, izjavila je Barica kojoj je riba noćna mora u huhinji.

S druge, pak, strane njezina pomalo stroga sestrična Ružica kao da je rođena za život ispred kamera. Mirna, staložena i realna u tradicionalna jela unosi dašak modernosti. Inspiraciju za recepte pronalazi u starim kuharicama kojih, kako kaže, ima jako puno. Na internetu je, objašnjava, jako malo dobrih recepata.

„Sretan sam što imamo ove gospođe u showu jer pokazuju da ljudi u poznim godinama mogu progresivno kuhati, ne stati kod onoga što se dosad naučilo, već se konstantno unaprjeđivati i biti okružen mladim ljudima“, kazao je član žirija i miljenik žena Mate Janković koji se nije libio ni zagrliti pred kamerama ove sjajne natjecateljice.

.

Show

Violeta iz Boljeg života je ljepotica i u 59. godini

Za Lidiju Vukičević vrijeme kao da je stalo. Ova atraktivna glumica plijeni izgledom kao i prije 30 godina dok je glumila u Boljem životu.

Silvija Novak

Objavljeno

|

Sjećate li se Violete iz Boljeg života? Za zanosnom crnog uzdisali su muškarci diljem bivše države, a žene su željele izgledati poput nje. No čak ni 30 godina nakon završetka emitiranja legendarne serija, glumica Lidija Vukičević ne izgleda ništa manje zanosno.

Na svojem Instagram profilu pokazala je kako uživa na crnogorskom primorju te svojim izgledom ostavila obožavatelje bez teksta. Naime, zanosna Lidija ima 58 godina.


Naravno, pratitelji na Instagramu zasuli su je komplimentima te se požalili da bi im od prizora moglo zastati srce.

Inače, osim glumom, Lidija se bavila i politikom. 2004. se učlanila u Srpsku radikalnu stranku, a 2007. godine je postala i zastupnica te stranke u Narodnoj skupštini Srbije. Politička karijera joj je trajala do 2012. kad je skupština raspuštena, a stranka na idućim izborima nije prešla izborni prag i ušla u parlament.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP