Prati nas

Vijesti

Medved: Novi zahtjevi za braniteljskim mirovinama neće probiti proračun

Pet i po mjeseci nakon stupanja na snagu novog Zakona o braniteljima do kraja svibnja u Ministarstvo branitelja pristiglo je ukupno 8490 zahtjeva branitelja koji su zatražili status hrvatskog vojnog ratnog invalida.

Objavljeno

|

Tomo Medved (foto: mojevrijeme.hr)

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved tvrdi da novi zahtjevi za braniteljskim mirovinama neće probiti proračun sljedeće godine te da Ministarstvo u potpunosti vlada situacijom.

Podsjetimo, pet i po mjeseci nakon stupanja na snagu novog Zakona o braniteljima do kraja svibnja u Ministarstvo branitelja pristiglo je ukupno 8490 zahtjeva branitelja koji su zatražili status hrvatskog vojnog ratnog invalida. Posljedično, taj bi se status trebao pozitivno odraziti i na njihove mirovine.

Novinare je zanimalo hoće li previše braniteljskih zahtjeva probiti proračun sljedeće godine, a Medved je odgovorio da se toga ne treba bojati. “Neće probiti proračun, sve dosadašnje aktivnosti i podneseni zahtjevi su u okviru projekcija koje smo radili u vrijeme dok smo radili zakon”, rekao je.

Kako dobiti braniteljsku mirovinu?

foto: MojeVrijeme.hr

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.