Prati nas

Show

Pokopan naopačke da bi u smrti mogao gledati u Marilyn Monroe

Poduzetnik je odlučio od proslavljenog bejzbolaša kupiti kriptu na memorijalnom parku Pierce Brothers Westwood u Los Angelesu. Naime, nesretni par je prvotno zamislio kako će počivati na istom mjestu, u ‘ladici’ jedno iznad drugoga.

Objavljeno

|

marilyn Monroe u Koreji 1954. (foto: U.S. Air Force)

Glumica Marilyn Monroe umrla je u 36. godini života daleke 1962. godine. Njena prerana smrt možda je i doprinijela tomu da njena zvijezda nije nikada izblijedjela. Marilyn nije imala vremena za estetske operacije koje bi njenu ljepotu izvrnule u grotesku, a ljubavne veze s pripadnicima tada najmoćnije političke obitelji Kennedy, njenom su preranom odlasku dali boju političkog trilera koji, čini se, nikada neće biti do kraja ispisan.

No malo je toga ispisano o Richardu Poncheru, muškarcu koji „u vječnosti“, od svoje smrti 1986. godine, gleda u Marilyn. Poncher je bio osebujni američki poduzetnik neugledne vanjštine kojeg je, čini se, samo smrt mogla spojiti s jednom od najljepših žena svih vremena.


Priča seže u 1954. godinu kada su se u New Yorku sreli Poncher i Joe DiMaggio, koji se tada razvodio od Marilyn. Poduzetnik je odlučio od proslavljenog bejzbolaša kupiti kriptu na memorijalnom parku Pierce Brothers Westwood u Los Angelesu. Naime, nesretni par je prvotno zamislio kako će počivati na istom mjestu, u „ladici“ jedno iznad drugoga.

Američki mediji su pisali kako nisu poznati motivi ove kupovine, sve dok 1986. godine i 81-godišnji Poncher nije napustio ovaj svijet. Pokopali su ga, naravno, u kripti koju mu je prodao DiMaggio. Udovica Elsie priznala je L.A. Timesu da je posljednja želja njenog supruga bila da ga okrenu licem prema dolje kako bi zauvijek mogao gledati prema Marilyn. „Rekao je, ako ga ne pokopam tako, zauvijek će me proganjati mrtav“, tvrdila je Elsie.

Poncher i Monroe (foto: findagrave.com / Gentlemen Prefer Blondes, 1953.)

Jedna od verzija ove pripovijetke kaže da su nakon ceremonije ožalošćeni prijatelji i rodbina ispraznili prostor oko kripte te da je, tvrdila je Elsie, meštar ceremonije osobno okrenuo njenog supruga naopačke.

Kada je Elsie 2009. godine stavila kriptu u kojoj je ležao njen muž na prodaju na eBay, priču su prenijele sve agencije. Namjeravala je tako otplatiti dugove, a ukopno mjesto iznad glumačke ikone u pregovorima je čak dosegnulo 4,6 milijuna dolara. Prodaja je na kraju propala, a Richard Poncher i dalje, već više od tri desetljeća, gleda prema najpoznatijoj plavuši svih vremena.

U međuvremenu im se pridružio i izdavač Playboya, Hugh Hefner, koji je svoje medijsko carstvo dugovao, između ostalog, i golišavim slikama Marilyn Monroe. Fotografije su skoro uništile karijeru glumice koja nije nikada, priznao je kasnije Hefner, dala pristanak za njihovu objavu. Hefner je položen u kriptu desno od Marilyn.

Posljednje počivalište Marilyn Monroe (foto: Oleg Alexandrov/Wikimedia)

.

Show

Zdenka Kovačiček: ‘Moj frajer treba biti mlađi. Vršnjaci su se smirili, a meni to ne pada na pamet’

Najstarija natjecateljica Dore, Zdenka Kovačiček poručuje da još uvijek računa na ljubav. No s obzirom na njenu energiju, kaže, to bi trebao biti mlađi muškarac.

Objavljeno

|

Autor

“Ja čekam da mi se nešto lijepo dogodi! Uvijek to čekam, uvijek osluškujem”, izjavila je o ljubavi pjevačica Zdenka Kovačiček (76) za Jutarnji list. “A treba znati slušati. Iako, s druge strane, ja sam se, znate, u svom životu nauživala i ljubavi i strasti. To opet ne znači da sam čvrsto zaključala vrata svog srca i bacila ključ. Ma kakvi! Takve ključeve nikad ne treba bacati.”

Savršeni muškarac bi, kaže, trebao biti mlađi od nje i to zato da može držati korak s njom. “Moji vršnjaci su se uglavnom nekako smirili i primirili, a meni to ne pada na pamet. Ja i dalje volim izlaziti, družiti se, razgovarati… Dakle, frajer bi trebao biti mlađi od mene, baš kao i svi ‘moji’ muškarci, moji partneri koje sam u životu voljela u muško-ženskom stilu. Iznimka je bio samo moj pokojni suprug”, objasnila je energična pjevačica koja će sutra postati i najstarija natjecateljica Dore, hrvatskog izbora za pjesmu Eurovizije.


“Mlađi ljudi imaju više energije, iako to ne mora nužno biti pravilo jer ja vlastitim primjerom pokazujem da nije uvijek tako. O mlađima, dakle, govorim načelno. Nadalje, frajer na kojega bih pala trebao bi imati slične afinitete poput mene, morao bi razmišljati na sličan način, biti duhovit, znati da su žene odavno ravnopravne s muškarcima… Naravno, nije to jedino. Tzv. vanjska ljepota pritom ne bi bila na odmet”,  opisuje Zdenka koja ističe da joj je kod muškaraca važna unutarnja ljepota.

Iako vjeruje u pobjedu na Dori, Kovačiček će, bez obzira na plasman, nastaviti snimanje novog albuma koji će u izdanju Dancing Beara izaći u svibnju, a zvat će se “Konstatacija jedne mačke” i koji bi, objašnjava, trebao biti na tragu “Frke”.

Zdenka Kovačiček – Frka

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP