Prati nas

Show

Pokopan naopačke da bi u smrti mogao gledati u Marilyn Monroe

Poduzetnik je odlučio od proslavljenog bejzbolaša kupiti kriptu na memorijalnom parku Pierce Brothers Westwood u Los Angelesu. Naime, nesretni par je prvotno zamislio kako će počivati na istom mjestu, u ‘ladici’ jedno iznad drugoga.

Objavljeno

|

marilyn Monroe u Koreji 1954. (foto: U.S. Air Force)

Glumica Marilyn Monroe umrla je u 36. godini života daleke 1962. godine. Njena prerana smrt možda je i doprinijela tomu da njena zvijezda nije nikada izblijedjela. Marilyn nije imala vremena za estetske operacije koje bi njenu ljepotu izvrnule u grotesku, a ljubavne veze s pripadnicima tada najmoćnije političke obitelji Kennedy, njenom su preranom odlasku dali boju političkog trilera koji, čini se, nikada neće biti do kraja ispisan.

No malo je toga ispisano o Richardu Poncheru, muškarcu koji „u vječnosti“, od svoje smrti 1986. godine, gleda u Marilyn. Poncher je bio osebujni američki poduzetnik neugledne vanjštine kojeg je, čini se, samo smrt mogla spojiti s jednom od najljepših žena svih vremena.


Priča seže u 1954. godinu kada su se u New Yorku sreli Poncher i Joe DiMaggio, koji se tada razvodio od Marilyn. Poduzetnik je odlučio od proslavljenog bejzbolaša kupiti kriptu na memorijalnom parku Pierce Brothers Westwood u Los Angelesu. Naime, nesretni par je prvotno zamislio kako će počivati na istom mjestu, u „ladici“ jedno iznad drugoga.

Američki mediji su pisali kako nisu poznati motivi ove kupovine, sve dok 1986. godine i 81-godišnji Poncher nije napustio ovaj svijet. Pokopali su ga, naravno, u kripti koju mu je prodao DiMaggio. Udovica Elsie priznala je L.A. Timesu da je posljednja želja njenog supruga bila da ga okrenu licem prema dolje kako bi zauvijek mogao gledati prema Marilyn. „Rekao je, ako ga ne pokopam tako, zauvijek će me proganjati mrtav“, tvrdila je Elsie.

Poncher i Monroe (foto: findagrave.com / Gentlemen Prefer Blondes, 1953.)

Jedna od verzija ove pripovijetke kaže da su nakon ceremonije ožalošćeni prijatelji i rodbina ispraznili prostor oko kripte te da je, tvrdila je Elsie, meštar ceremonije osobno okrenuo njenog supruga naopačke.

Kada je Elsie 2009. godine stavila kriptu u kojoj je ležao njen muž na prodaju na eBay, priču su prenijele sve agencije. Namjeravala je tako otplatiti dugove, a ukopno mjesto iznad glumačke ikone u pregovorima je čak dosegnulo 4,6 milijuna dolara. Prodaja je na kraju propala, a Richard Poncher i dalje, već više od tri desetljeća, gleda prema najpoznatijoj plavuši svih vremena.

U međuvremenu im se pridružio i izdavač Playboya, Hugh Hefner, koji je svoje medijsko carstvo dugovao, između ostalog, i golišavim slikama Marilyn Monroe. Fotografije su skoro uništile karijeru glumice koja nije nikada, priznao je kasnije Hefner, dala pristanak za njihovu objavu. Hefner je položen u kriptu desno od Marilyn.

Posljednje počivalište Marilyn Monroe (foto: Oleg Alexandrov/Wikimedia)

.

Show

Diane Keaton (73): Na spoju nisam bila tri i pol desetljeća!

Najpoznatija veza ove slavne američke glumice, producentice i redateljice bila je ona s redateljem Woodyjem Allenom iz sedamdesetih.

Objavljeno

|

Autor

U razgovoru za InStyle glumica Diane Keaton (73) priznala je kako već 35 godina nije bila – na spoju. Kaže, muških prijatelja joj ne dostaje, no onih s kojima bi se ljubila i izlazila nema. Uz to, kazala je i kako se nikada nije željela udati i biti nečija supruga.

“Čudna sam. Ne znam ništa i nisam ništa naučila posebno o životu. To što starimo ne znači da postajemo mudriji”, objasnila je i dodala: “Imam 73 godine i mislim da sam jedina među svojim vršnjacima koja je izabrala da bude sama cijelog svog života.” Tvrdi da do danas nije požalila što nije postala nečija supruga.


Najpoznatija veza ove slavne američke glumice, producentice i redateljice bila je ona s redateljem Woodyjem Allenom iz sedamdesetih. Prvi put su se sreli na njezinoj audiciji za brodwaysku produkciju “Zasviraj ponovno, Sam”, ali se nisu upoznali sve do večere nakon ponoćne probe. Allen tvrdi da ga je privukao njezin smisao za humor.

Nakon što je njihova veza završila 1979. počela je hodati s Warrenom Beattyjem, svojim kolegom iz Crvenih. Veza s Beattyjem učinila ju je čestom temom tabloida i medija općenito, uloga na koju nije bila naviknula. Kako je izbjegavala javna pojavljivanja, Vanity Fair ju je 1985. nazvao “najodbojnijom zvijezdom poslije Grete Garbo”. Beatty i Keaton prekinuli su ubrzo nakon snimanja Crvenih. Vjerovalo se da je zato kriva zategnutost u međusobnim odnosima prouzročena mnogim produkcijskim problemima.

Keaton je ostala u kontaktu i s Beattyjem i Allenom, a Allena opisuje kao jednog od najbliskijih prijatelja. Keaton je bila u vezi i s Alom Pacinom, svojim kolegom iz trilogije Kum. Završila je tijekom snimanja trećeg dijela.

Osebujna glumica majka je dvoje djece: djevojčice nazvane Dexter (posvojene 1996.) i dječaka Dukea (posvojenog 2001.).

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP