Milan Bandić i Ivan Matiegka (foto: Zagreb.hr)

Rođendan: Ivan Matiegka – jedan od 128 zagrebačkih stogodišnjaka

Autor: • 27. 08. 2018. • Mozaik420 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Zagrebački umirovljenički domovi puni su stogodišnjaka. U drugo je stoljeće zagazio i Ivan Matiegka koji kaže da dugovječnost duguje pozitivnom duhu i odbacivanju svega negativnog iz života. Politika ga uzrujava, a sport veseli, priznaje gospodin Matiegka.

Zadovoljan je smještajem u domu za starije osobe Centar, u Klaićevoj ulici koji je ispunio sve, pa čak i više, od njegovih očekivanja, pogotovo zbog osoblja koje naziva dobrim ljudima.Proslavi se pridružio i gradonačelnik Milan Bandić. Zaželjevši slavljeniku puno zdravlja i sreće, gradonačelnik je istaknuo kako nije važno koliko imate godina života, nego koliko imate života u godinama, a Ivan ih sigurno ima puno, te dodao da u Zagrebu trenutno ima 128 stogodišnjaka, 28 muškaraca i 100 žena. “Neka mu Bog da puno zdravlja i sreće. Vidimo se na 101.rođendanu ovdje za godinu dana i nadam se da ćemo svi još biti živi”, zaključio je gradonačelnik.

Ivan Matiegka rođen je 15. kolovoza 1918. godine u Slavonskom Brodu, a korisnik doma Centar punih je šest godina. Matiegka je proživio bogat život, bio je pilot, navigator i direktor, govori tri strana jezika – njemački, talijanski i francuski. Automobil je vozio do 90. godine. Povezan je s obitelji i jako ponosan na unuku i dvoje praunučadi.

Ključne riječi Sve o temi: , , ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.