Kolike će biti temperature?
foto: Pexels

Stiže pakleni europski vikend, temperature do 48°C!

Autor: • 03. 08. 2018. • Vijesti267 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Europu pogađa toplinski val koji bi svoj vrhunac trebao dosegnuti sutra i prekosutra (subota i nedjelja). Hrvatsku će sutra, čini se, donekle spasiti oblaci pa meteorolozi DHMZ-a predviđaju da će se najviša dnevna temperatura kretati između 31 i 36 °C.

Istovremeno stranica severe-weather.eu javlja da će subota biti pakleno vruća, pogotovo je ugrožen jug Portugala i jugozapad Španjolske. Najviša dnevna temperatura bi trebala dosegnuti 46 pa čak i 48°C, a neke bi lokacije mogle i nadmašiti ova očekivanja. Ostvare li se prognoze, srušit će se europski rekord iz 1977. godine kada su u Ateni izmjerena 47,3 °C.Kako preživjeti vrućine?

Centar za zdravstvenu gerontologiju – Referentni centar Ministarstva zdravlja Hrvatske za zaštitu zdravlja starijih osoba Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ i Povjerenstvo za provedbu akcijskog plana za ublažavanje posljedica toplinskog udara Ministarstva zdravlja, izradili su Preporučene mjere zaštite zdravlja za starije osobe pri izlaganju visokim temperaturama zraka, osobito za starije osobe oboljele od kardiovaskularnih i drugih kroničnih bolesti.  Za više kliknite na ovaj link.

Ključne riječi Sve o temi:


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.