Masao i Miyako Matsumoto (screenshot: Youtube)

Proslavili su 80 godina braka, ona kaže da je bila strpljiva

Autor: • 05. 09. 2018. • Kolaž, Mozaik566 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Osim što broji najviše stogodišnjaka, Japan ima novi rekord – najstarije živuće supružnike na svijetu. Masao Matsumoto (108) i njegova supruga Miyako (100) zajedno imaju 208 godina i proslavili su 80. godišnjicu braka. Stogodišnja Miyako tvrdi da je za to zaslužna ona, odnosno njezino – strpljenje.

Par se vjenčao u listopadu 1937. godine, ali, nažalost, nisu imali ceremoniju vjenčanja zbog ratnih okolnosti. Zemlja se spremala u rat pa je Masao pozvan u vojsku.Danas imaju pet kćeri, 13 unučadi i 25 praunučadi. Žive u domu umirovljenika. „Želim im da nastave spokojno živjeti“, rekla je njihova kći Hiromi.

Japanci su poznati po najduljem životnom vijeku u svijetu. Japansko ministarstvo zdravstva objavilo je podatak po kojemu su po duljini životnog vijeka stanovnici te zemlje na drugome mjestu s prosječno navršene 82 godine života, odmah nakon stanovnika Hong Konga.

Ključne riječi Sve o temi: , ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.