Prati nas

Zdravlje

Stariji od 65 sve češće su napušeni

Tome su pridonijela istraživanja i legalizacija pušenja medicinske marihuane u određenim državama, a većina osoba koristi se tim sredstvom kako bi ublažila bol i prekinula nesanicu.

Objavljeno

|

sreenshot: Youtube

Znanstvenici tvrde kako bejbibumeri, generacija rođenih nakon Drugog svjetskog rata do početka šezdesetih, ima više iskustva s pušenjem trave od starijih generacija. Kako javlja Novi list, posljednja istraživanja pokazala su da je oko 9% Amerikanaca u dobi između 50 i 64 godina probalo marihuanu najmanje jednom u godini provođenja istraživanja.

Postotak sredovječnih korisnika kanabisa udvostručio tijekom posljednjeg desetljeća, navodi se u studiji koja je izašla u časopisu Drug and Alcohol Dependence. Za osobe starije od 65 godina taj rast sedam je puta veći. Tome su pridonijela istraživanja i legalizacija pušenja medicinske marihuane u određenim državama, a većina osoba koristi se tim sredstvom kako bi ublažila bol i prekinula nesanicu.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.