Tko su najstarije majke?
Lina Alvarez s kćerkom ispred bolnice u Madridu 2016. (scr: BBC)

Dijete je okej

‘Prevarila sam liječnike i zatrudnjela u 62. godini života’

Autor: • 19. 10. 2018. • Kolaž, Mozaik547 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Sjećate li se Line Alvarez, Španjolke koja je prije 2 godine rodila sa 62 godine? Kada je u osmom mjesecu trudnoće javno objavila da je trudna, naišla je na jaku osudu javnosti pa čak i pozive da joj se mala Linita oduzme. Sada je objavila i detalje trudnoće.

Danas 64 godine stara, Lina je priznala da je liječnicima lagala o svojoj dobi. Kada se je prijavljivala u bolnicu, rekla je da ima samo 50 godina. “Moj ginekolog je istinu o mojim godinama saznao iz novina. Ginekolozi nam ne smiju uskraćivati pravo da postanemo roditelji”, kaže majka sada dvogodišnje djevojčice. “Tražila sam deset godina liječnike koji će mi obaviti potpomognutu oplodnju i nisam uspjela sve dok nisam lagala o svojim godinama.”Lina je majka Exiquita (29) koji boluje od cerebralne paralize i Samuela (12) kojeg je začela potpomognutom oplodnjom. Sebe vidi kao glasnogovornicu žena koje se ne žele odreći majčinstva u zrelim godinama. “Mi smo pionirke. Uskoro ovakve trudnoće neće biti vijest”, objašnjava i dodaje da mnoge žene žele postati majkama, ali da im to nije omogućeno.

U Španjolskoj ne postoji dobna granica za umjetnu oplodnju, iako tamošnje Društvo za plodnost predlaže da gornja granica bude 50. rođendan. Lina pak poručuje dušebrižnicima da je njena kćerkica sretno i zdravo dijete koje dobiva svu potrebnu brigu i ljubav.

Ključne riječi Sve o temi: , ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.