Prati nas

Mozaik

Dijete je okej

‘Prevarila sam liječnike i zatrudnjela u 62. godini života’

Lina pak poručuje dušebrižnicima da je njena kćerkica sretno i zdravo dijete koje dobiva svu potrebnu brigu i ljubav. U Španjolskoj ne postoji dobna granica za umjetnu oplodnju, iako tamošnje Društvo za plodnost predlaže da gornja granica bude 50. rođendan.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Tko su najstarije majke?
Lina Alvarez s kćerkom ispred bolnice u Madridu 2016. (scr: BBC)

Sjećate li se Line Alvarez, Španjolke koja je prije 2 godine rodila sa 62 godine? Kada je u osmom mjesecu trudnoće javno objavila da je trudna, naišla je na jaku osudu javnosti pa čak i pozive da joj se mala Linita oduzme. Sada je objavila i detalje trudnoće.

Danas 64 godine stara, Lina je priznala da je liječnicima lagala o svojoj dobi. Kada se je prijavljivala u bolnicu, rekla je da ima samo 50 godina. “Moj ginekolog je istinu o mojim godinama saznao iz novina. Ginekolozi nam ne smiju uskraćivati pravo da postanemo roditelji”, kaže majka sada dvogodišnje djevojčice. “Tražila sam deset godina liječnike koji će mi obaviti potpomognutu oplodnju i nisam uspjela sve dok nisam lagala o svojim godinama.”


Lina je majka Exiquita (29) koji boluje od cerebralne paralize i Samuela (12) kojeg je začela potpomognutom oplodnjom. Sebe vidi kao glasnogovornicu žena koje se ne žele odreći majčinstva u zrelim godinama. “Mi smo pionirke. Uskoro ovakve trudnoće neće biti vijest”, objašnjava i dodaje da mnoge žene žele postati majkama, ali da im to nije omogućeno.

U Španjolskoj ne postoji dobna granica za umjetnu oplodnju, iako tamošnje Društvo za plodnost predlaže da gornja granica bude 50. rođendan. Lina pak poručuje dušebrižnicima da je njena kćerkica sretno i zdravo dijete koje dobiva svu potrebnu brigu i ljubav.

.

Show

Tereza Kesovija predstavila novu pjesmu ‘Ima te’

Spot potpisuje Katja Restović, snimali smo u Istri, a ona je mene zamislila u luksuznom kabrioletu i da sam poput Grace Kelly, kaže Tereza.

Silvija Novak

Objavljeno

|

Jeste li već poslušali novu pjesmu Tereze Kesovije? Ova istinska diva hrvatske glazbe predstavila je svoj novi singl naziva “Ima te”, koji je baš za Terezu napisao Aljoša Šerić, frontman grupe Pavel.

Pjesmu, koja bi se ubrzo mogla naći rame uz rame s ostalim legendarnim Terezinim evergrinima, prati i video spot u kojem je Tereza oživjela duh prerano preminule monegaške princeze i velike glumice zlatnog doba Hollywooda – Grace Kelly, koju je sama i osobno poznavala.


“Spot potpisuje Katja Restović, snimali smo u Istri, a ona je mene zamislila u luksuznom kabrioletu i da sam poput Grace Kelly. Jer sam imala vrlo lijep odnos s tom divnom osobom. I sve je bilo idealno osim bijelog šala koji se opirao zakonima fizike i letio na krivu stranu. I to me jako srdilo”, kazala je Tereza za Jutarnji.hr.

Na predstavljanju pjesme bila je i velika Terezina prijateljica Gabi Novak, ali i članovi Terezine obitelji, prije svega njena unuka Mila, kći Alana Ungara, Terezinog sina iz braka s glazbenikom Mirom Ungarom, koja je upravo proslavila 30. rođendan.

“Sve ovo danas posvećujem prije svega mojoj Mili”, rekla je Tereza pokazujući na “svoje sveto trojstvo, svoju malu obitelj”. Poslušajte pjesmu:

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP