Prati nas

Ljubav

Nebo je granica

Seks u šezdesetima? Da, obavezno!

Čovjek nikada nije prestar za seks. Istina, seks u šezdesetima je posve druga priča nego u dvadesetima, no može biti jednako dobar pa čak i bolji. Važno je zadržati otvoren um i prihvatiti promjenu. Ne postoji dob kad seks više nije poželjan. Dapače!

Objavljeno

|

foto: Michael Prewett/Unsplash

Mislite da ste došli do faze kad je seksualni život samo draga uspomena? Razmislite ponovo! Dakako, seks u šezdesetima je posve druga priča nego u dvadesetima, no može biti jednako dobar pa čak i bolji. Važno je zadržati otvoren um i prihvatiti promjenu. Donosimo nekoliko stvari koje vam nitko neće reći o seksu nakon šezdesete:

Nikad nećete postati prestari za seks

Nije to kao boca mlijeka koja nakon određenog datuma više nije dobra. Zapravo. Seks je kao dobro vino koje s godinama postaje samo bolje. Pretpostavka da je seks aktivnost samo za mlade i fit ljude, jednostavno nije točna. Brojne studije potvrđuju da i starije osobe itekako žele seks i uživaju u njemu tako da možete biti aktivni koliko god dugo to želite. To što imate više godina, sijedu kosu ili vas malo bole leđa, ne treba biti nikakva prepreka uzbudljivom ljubavnom životu.

Definicija „dobrog seksa“ se mijenja

Istina, seksu dvadesetima i u šezdesetima nije isto. Kasnije u životu možda ćete više cijeniti polagano zavođenje, intimno dodirivanje, rjeđe ali dulje odnose. Također, kasnije u životu oslobodit ćete se inhibicija i nećete imati problema partneru jasno dati do znanja što želite i što vas pali. Seks kasnije u životu doista je drugačiji, no to ne znači da je i lošiji. Upravo suprotno.

Fizički problemi mogu se prevladati

Kasnije u životu mogu se pojaviti određeni problemi. Muškarci će tako češće nego u mladosti imati poteškoća s postizanjem erekcije, dok će žene možda patiti od suhoće vagine i smanjene želje. No, srećom, živimo u dobu u kojem se o problemima otvoreno govori i za koje suvremena medicina ima rješenje. Mnoge stvari mogu se riješiti vježbom i praksom, no ne ustručavajte se posjetiti liječnika i zamoliti njegovu pomoć kako biste ponovno probudili strast u spavaćoj sobi.

Za orgazam ćete možda trebati više vremena

Ali to i nije loše, zar ne? Možda će se odnosi “na brzaka” prorijediti, ali će zato oni dulji postati senzualniji i maštovitiji. Uostalom, nikud vam se ne žuri. Ne morate “to” obaviti na brzinu jer se bojite da će se roditelji iznenada vratiti kući, ili da će vas netko omesti u studentskoj sobi. Odrasli ste ljudi i možete raditi što želite te za to odvojiti onoliko vremena koliko je potrebno.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.