Prati nas

Vijesti

Predsjednica vas poziva da je posjetite za advent, otvara vrata Vile Prekrižje

Ulaz je besplatan. Poželite li osjetiti duh došašća u predsjedničinoj blizini, morat ćete ipak proći sigurnosni pregled prilikom ulaska u prostor štićenog objekta.

Objavljeno

|

Kolinda, kraljica Balkana
Kolinda Grabar-Kitarović (screenshot: N1)

Tradicionalnoj predblagdanskoj manifestaciji Advent u Zagrebu i ove će se godine pridružiti Ured predsjednice Adventom na Prekrižju. Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović će događaj otvoriti sutra, u subotu, 1. prosinca 2018., a građani će ga moći posjetiti svaki petak i subotu do Božića, u vremenu od 16,00 do 20,00 sati. Ulaz je besplatan. Poželite li osjetiti duh došašća u predsjedničinoj blizini, morat ćete ipak proći sigurnosni pregled prilikom ulaska u prostor štićenog objekta.

“Želja nam je svake godine posvetiti program jednom dijelu naše Domovine, a nakon prošlogodišnjeg Adventa koji je bio posvećen slavonskoj blagdanskoj tradiciji, ove godine, u suradnji s Gradom Zagrebom, Turističkom zajednicom i Etnografskim muzejom, predstavit će se običaji Hrvatskoga zagorja. Naime, Vila Prekrižje i dvorište oko vile bit će ukrašeni motivima Hrvatskog zagorja, a glavni motiv bit će drvene igračke. Posluživat će se čaj i tradicionalno zagorsko jelo – zlevanka.

U svim terminima prigodnim glazbenim programom nastupit će ansambl Strauss. Nadalje, petkom su predviđeni folklorni nastupi HKUD-a “Prigorec” iz Markuševca, HSPD-a “Sljeme” iz Šestina, KUD-a “Prigorski zdenec” iz Vidovca i KUD-a “Laz” iz Laza Bistričkog. Subotama će u glazbenom programu sudjelovati učenici zagrebačkih glazbenih škola, mladi virtuozi i njihovi komorni sastavi, koji pobjeđuju na domaćim i međunarodnim glazbenim natjecanjima.

Uz toplu dobrodošlicu i glazbeni blagdanski program Adventa na Prekrižju, želja nam je da s ovog zagrebačkog brijega ponesete lijepe uspomene na davne dane tradicijskog iščekivanja Božića kada se u duhovnom miru i obiteljskom raspoloženju zajedništva slavilo došašće ljubavi, svjetla, dobrote i mira, najvažnijih darova života, koji nas usrećuju u dijeljenju s bližnjima“, stoji u pozivu Predsjednice Republike Hrvatske građankama i građanima Zagreba te njihovim gostima na Advent na Prekrižju”, objavila je predsjednica na svojim službenim stranicama.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.