Prati nas

Mozaik

Upomoć, zet nam je bezobrazna lijenčina, a kći ga brani

Stalno gleda u mobitelu kad smo s njim u društvu. Pun je para pa misli da ne mora pomagati u kući ili oko djece. Čak ni tanjure ne pokupi za sobom. Naša kćer je također zaposlena profesionalka, ali kao da je sve to prihvatila.

Objavljeno

|

ne podnosim zeta
foto: Pixabay

Odnosi snaha i svekrva često su predmet šala, ali i teških životnih priča, dok se prešutno smatra kako su zetovi manje komplicirani i zahtjevni. No poneka se punica usudi glasno, pa makar anonimno, reći što misli o odabiru svoje kćeri.

“On se prema meni i mom suprugu ponaša podcjenjivački. Stalno gleda u mobitelu kad smo s njim u društvu. Pun je para pa misli da ne mora pomagati u kući ili oko djece. Čak ni tanjure ne pokupi za sobom. Naša kći je također zaposlena profesionalka, ali kao da je sve to prihvatila. Kada kritiziram njegovo ponašanje, brani ga. Uz to, i naš unuk, koji je sada tinejdžer i privržen je ocu, sada se na isti način ponaša prema nama. Kako da se nosim s tim?” pitanje je koje je postavila jedna baka The New York Timesu.Njihov autor, novelist i odvjetnik Philip Galanes napisao je zanimljiv odgovor. „Kako mislite nosite se s tim? Vi ste već odigrali svoju kartu i izgubili. Kada se jamrali kćeri o njenom suprugu, već ste zauzeli strane. Ne bi me uopće začudilo da mu je prepričala vaše kritike. Vjerojatno je i vaš unuk pokupio te loše vibracije. Ništa od toga neće vas učiniti omiljenom gošćom u domu vaše kćeri i zeta.

Jasno mi je da želite zaštiti kćer, ali ona nije tražila da procjenjujte njen brak. Čak i da ste u pravu i da je vaš zet kreten, što ste mislili da ćete time postići? Mislite li da ona nije svjesna njegovih loših osobina? Je li moguće da on ima i dobrih strana?

Pametnije bi bilo da ste potražili nešto u njemu, bilo što, što možete pohvaliti – njegove unosne poslove, kako igra tenis ili kako je povezan s djecom. Niste dobro počeli, ali možda možete popraviti odnos. Postanite glasna obožavateljica svoga zeta.

To vas neće spriječiti da porazgovarate taktično s kćeri, ako se ona požali na njega. Možda ćete i ohrabriti unuka da se otvori prema ljudima koji vole njegova oba roditelja, jer sada to samo glumite.“

Pročitajte i “Savjete za punice: Kako preživjeti zeta” te “Trikove zbog kojih će vam zet jesti iz ruke“.

.

Show

Barbra slavi 77. rođendan. Publiku je osvajala talentom, a pratili su je i tračevi

Važila sam za curu iz kvarta koja dobro pjeva, ispričala je o svojim pjevačkim počecima u Brooklynu. Kada je postala slavna, pratili su je i tračevi: od toga da je biseksualna, da se podvrgla estetskim operacijama, da je varala supruga, ali i da se drogirala.

Objavljeno

|

Autor

Ako je moguće postići previše u svijetu glazbe i filma, onda je previše postigla Barbra Streisand. I baš zbog toga nećemo taksativno nizati njene glazbene i filmske uspjehe. Naime, kada ljudi iz svijeta show businessa kažu „Barbra“, jasno je da misle na ovu Amerikanku koja je najprodavanija pjevačica svih vremena, redateljicu tri filma, nositeljicu 14 nominacija za Oskara i vlasnicu 2 zlatna kipića.

Rođena je 24. travnja 1942. godine u New Yorku. “Važila sam za curu iz kvarta koja dobro pjeva”, ispričala je o svojim glazbenim počecima u Brooklynu. Isprva je pjevala na svadbama i u ljetnim kampovima, sveučilišnim događajima. Sa 16 godina već je obilazila audicije u potrazi za ulogama.Prvi pravi posao bila joj je uvodna točka za komičarku Phyllis Diller. Na Broadwayu je debitirala 1962. godine s predstavom ”I Can Get it For You Wholesale”, a trebala joj je samo jedna godina da postane miljenica kritičara.

Barbra Streisand (foto: Al Ravenna/Wikimedia, 1962.)

Uspješnu pjevačicu pratili su i jednako uspješni tračevi; od toga da je biseksualna, da se podvrgla estetskim operacijama, da je varala supruga, ali i da se drogirala. Prošle je godine izazvala brojne kritike objavom da je dala klonirati svoju uginulu kućnu ljubimicu – ženku tulearskog psa. Postupak je, nagađali su mediji, koštao i do 100 tisuća dolara, a Barbra je dobila tri identična štenca s kojima se pohvalila na Instagramu.

View this post on Instagram

Our new basket of adorables

A post shared by Barbra Streisand (@barbrastreisand) on

Ove je godina uzbudila javnost komentiranjem dokumentarca “Leaving Neverland”, a koji pred kamere dovodi navodne žrtve pedofilskog nagona Michaela Jacksona. “Njegove seksualne potrebe su njegove seksualne potrebe i dolaze iz toga kako je njegovo djetinjstvo izgledalo ili mu je to u genima”, kazala je Streisand.

1963. godine udala se za glumca Elliota Goulda, a brak je potrajao do 1971. godine. S njim ima sina Jasona koji je također u filmskoj industriji. Kada se 1981. godine Jason izjasnio homoseksualcem, Barbra je izjavila: “Nikada ne bi poželjela da je drugačiji. On je vedra i osjećajna osoba, darovit je glumac i filmaš. Što bih mogla više očekivati od njega? Blagoslovljena sam!” Od 1998. godine udana je za glumca, producenta i redatelja Jamesa Brolina. Nazivaju ih i najmoćnijim parom Hollywooda.

View this post on Instagram

The Way We Were. #tbt

A post shared by Barbra Streisand (@barbrastreisand) on

“Volim jednostavne stvari. Vesele me hlače na lastiku da mogu jesti”, jedan je od njenih slavnih citata. Između ostalog o svojoj je pjevačkoj karijeri rekla: “Počela sam pjevati, jer nisam mogla dobiti posao kao glumica.”

Nastavi čitati