foto: BigStock

jednostavan recept

Želite smršaviti? Lezite u kadu vruće vode

Autor: • 28. 11. 2018. • Zdravlje309 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Znanstvenici su utvrdili da topla relaksirajuća kupka na tijelo ima isti učinak kao i 30 minuta žustrog hoda, piše portal 9gag. Grupa znanstvenika sa Sveučilišta Loughborough ispitala je točnost ove tvrdnje tako što su testirali dvije grupe muškaraca: jedni su poslani na vožnju biciklom, dok su druge uronili u kadu s vodom zagrijanom na 40 stupnjeva Celzija. Cilj je bio isti: podići tjelesnu temperaturu ispitanika za jedan stupanj.

Sve u svemu, bicikliranje je doista sagorjelo dosta kalorija, no znanstvenici su otkrili da je tijekom kupanja sagoreno 130 kalorija – isto onoliko koliko sagorite tijekom 30 minuta brzog hodanja.Kod ispitanika su također u periodu od 24 sata motrili razinu šećera u krvi koja je bila oko 10 posto niža kod onih koji su se kupali u odnosu na one koji su bicikilirali. Osim toga, topla kupka, čini se, ima isti efekt kao i vježbanje kad je riječ o protuupalnom procesima nakon same aktivnosti.

Ključne riječi Sve o temi: , ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.