Prati nas

Vijesti

Ispričao se

Biskup Mrzljak o otpuštanju crkvenog zbora: I svećenici su samo ljudi, nije želio povrijediti

Sigurno da to nije bilo izvedeno na najbolji način. Velečasni Mario se ispričao te je kazao kako mu nije bio cilj nikoga povrijediti.

Objavljeno

|

Josip Mrzljak, u sredini (foto: Wikimedia)

Varaždinski biskup Josip Mrzljak komentirao je slučaj svećenika Maria Križanca iz Župe Reka kojeg su vjernici optužili da je grubo otpustio crkveni zbor navodeći da su članovi stari, da tračaju i šire lošu energiju. Naime, povrijeđeni vjernici o svemu su izvijestili Biskupiju, a neki su u razgovoru s novinarima naveli kako bi se moglo dogoditi da za blagoslov kuće pozovu svećenika iz susjednog mjesta

“Sigurno da to nije bilo izvedeno na najbolji način. Velečasni Mario se ispričao te je kazao kako mu nije bio cilj nikoga povrijediti. Razgovarao sam s njime i potaknuo ga da u svjetlu Božića ovaj događaj koji je neke možda povrijedio pokuša učiniti dobrim“, prenosi Mrzljakove riječi portal Međimurske novine

Biskup je naglasio da su i svećenici samo ljudi i da im se događaju greške. Ali, dodao je i kako mediji ponekad jedva čekaju njihove pogreške ne bi li ih dodatno uveličali.

“Mi u Crkvi smo spremni primiti i kritike, ali argumentirane, kako bismo nakon kritika mogli učiniti nešto dobro i eventualno popraviti ono što nije dobro. Ako smo pogriješili, želimo se ispričati. Upravo je vrijeme pred Božić, vrijeme sakramenta ispovijedi, u koji smo svi pozvani kako bismo mogli vidjeti svoje greške i slabosti, te zatražiti Božju pomoć i milosrđe u našem životu”, poruka je biskupa. 

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.