Prati nas

Vijesti

Orešković osniva stranku Start, kaže da dolaze ljudi s političkim erosom

Podsjetimo, tako se u bivšoj državi zvao kultni politički magazin čije su stranice krasile i razgolićene žene. Naša politička scena uistinu treba ljude koji imaju politički eros i sa Startom će ga dobiti, kaže Orešković.

Objavljeno

|

Dalija Orešković (screenshot: N1)

Bivša predsjednica Povjerenstvaza odlučivanju o sukobu interesa Dalija Orešković otkrila je kako će se zvati stranka koju osniva i što će ponuditi građanima.

“Pokretanje postupka registriranja stranke može se očekivati u siječnju. S obzirom na to da je moja osnovna ideja bila promovirati nova lica, nove ljude na političkoj sceni, većina imena sama po sebi neće pobuditi nikakvu asocijaciju. Tek rijetki, kao što je primjerice Duje Prkut ili Marko Torjanac, mogu se široj javnosti predstaviti i u kontekstu njihova dosadašnjeg javnog djelovanja”, kazala je u razgovoru za Večernji list.

Stranka će se, kaže, zvati Start. “Sustav se može restartati kad već neki dobar „program“ postoji, ali je negdje zapeo, a mi tog „programa“ zapravo ni nemamo. Zato nam je potreban novi početak, clean start ili sasvim jednostavno – Start.”

Podsjetimo, tako se u bivšoj državi zvao kultni politički magazin čije su stranice krasile i razgolićene žene. ” Start kao naziv nove političke opcije ujedno je i akronim, označava stranku antikorupcije, razvoja i transparentnosti. No ako baš hoćete, naša politička scena uistinu treba ljude koji imaju politički eros i sa Startom će ga dobiti”, tvrdi šefica nove stranke za Večernji list.

Na pitanje što će Start punuditi građanima, Orešković odgovara: “Ponudit ćemo im promjenu u koju mogu vjerovati jer će moći vjerovati ljudima koji te promjene zagovaraju. Do parlamentarnih izbora dovoljno je vremena da se sve ključne političke pozicije jasno oblikuju i pronađu svoj put do našeg biračkog tijela. Nužno je promijeniti teritorijalni ustroj te smanjiti broj jedinica lokalne i regionalne samouprave. U državnoj i javnoj upravi nužno je uspostaviti učinkovite preventivne i nadzorne sustave sprečavanja zloporaba. Umjesto sektorskih strategija koje se ne provode, ponudit ćemo viziju razvoja pojedinih područja i regija, promišljenim poticanjem i usmjeravanjem pojedinih gospodarskih grana.”

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.